70 yıllık binalardaki 2+1 konutların 15 bin liradan kiralandığı turistik ilçede oturulabilir 3+1 daireler 25 bin liraya yükseldi. Selçuk’ta kesesine göre ev bulamayan kamu görevliler ve öğrenciler Torbalı’ya yerleşmek zorunda kalıyor.
İZMİR’İN turistik ilçelerinden Selçuk’ta kiralar, son iki yılda zirve yaptı. İki yıl önce 3 bin lira olan kiralık konutların bugün 15 bin liraya kadar çıktığı, 3+1 konutların 25 bin liraya kadar yükseldiği konuşuluyor. Tayinle Selçuk’a gelen kamu görevlilerinin ve üniversite öğrencilerinin bütçelerine uygun kiralık konut bulamadıkları gibi bulunan evler için de 25 bin lira istenmesi üzerine, soluğu Torbalı’da alıyor. Torbalı’daki konutların, Selçuk’taki kira bedellerinin yarısı kadar olduğu ifade edildi.
KAMAK: KİRALIK KONUT SORUNU CİDDİ BOYUTLARA VARDI
SELÇUK Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Okan Kamak, konut için imara açılacak alanların olmaması nedeniyle ilçede ciddi boyutta konut sıkıntısı yaşandığını doğruladı. Selçuk’taki yapıların çok büyük bölümünün eski olduğuna da vurgu yapan Başkan Kamak, “Bir yanımız SİT alanı, bir yanımız tarım alanı, bir yanımız deniz. Yapı stoku açısından fakir bir ilçeyiz. İçinde oturulamayacak kadar kötü evlerin kirası bile 10 bin liradan başlıyor. 20 bin, 25 bin liraya kiralık evlerin olduğunu duyuyoruz. Bu yüksek kiralar, Selçuk’un turistik bir ilçe olmasından değil, konut sıkıntısından kaynaklanıyor” dedi.















