SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

7 kişi 1 odada yaşam mücadelesi veriyor

Bu haber 18 Kasım 2021 - 1:01 'de eklendi.

Torbalı’nın Muratbey Mahallesi’nde tam bir dram yaşanıyor. 7 kişilik Kıyı ailesi, sadece bir odada ikamet ediyor.

Bundan tam 4 yıl önce Tepeköy Mahallesi’nde mutlu bir yuvası olan Hatiye Kıyı ve ailesi, evlerinin müteahhide verilmesi ve ardından yıkılmasıyla sokakta kaldılar. Ramazan Kıyı ve eşi Hatiye Kıyı’nın yanı sıra 5 çocukları Muratbey Mahallesi’nde oturan annelerini yanına taşınmak zorunda kaldılar.

4 YILDIR YAŞAM MÜCADELESİ VERİYORLAR

Zaten hali hazırda kalabalık bir nüfusa sahip olan anne Leyla Bağlan’a ait kiralık evin bir odasında oturmaya başladılar. Bir evde tam tamına 13 kişi yaşamaya başlayan Kıyı ve Bağlan aileleri, 4 yıldır bir evde yaşam mücadelesi veriyor.

‘KAYINVALİDEME ARTIK YÜK OLMAK İSTEMİYORUZ’

Kocası Ramazan Kıyı ile mutlu bir evliliği bulunduğunu anlatan Hatiye Kıyı, “4 yıldır kayınvalidemin yanında yaşıyoruz. Zaten onlar kalabalık bir nüfusa sahip, onlara yük olmak istemiyoruz artık. Başımızı sokacak bir ev istiyoruz. Eşim zaten çalışıyor, hurdaya çıkıyor. Çocuklarımızın karnını doyuruyoruz. Ancak kocamın kazandığı para bir ev kiralamaya yetmiyor” dedi.

‘BİR ODADA 7 KİŞİ YAŞAMAK İNANIN ÇOK ZOR’

16, 15, 14, 10 ve 2 yaşlarında çocuklarının bulunduğunu anlatan çaresiz anne Hatiye Kıyı, “Çocuklarımızdan birinin bir gözü görmüyor. Diğerinde kemik erimesi var ve bir bacağı diğerinden kısa… Küçük çocuğumuzun ayağı ise bir süre önce ciddi bir şekilde yandı. Geçimimizi eşimin topladığı hurda ile sağlıyoruz, karnımızı doyuruyoruz çok şükür. Ancak bir odada 7 kişi yaşamak da çok zor oluyor. Kendi evimiz olsaydı yaşam şartlarımız bir nebze olsun daha iyi olurdu. Allah rızası için bizi bu durumdan kurtarmak için yardım edin” diyerek hayırseverlere seslendi.

Hatiye Kıyı İletişim: 0553 046 51 31

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.