SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

7 gün 24 saat Torbalı için nöbet tutuyorlar

Bu haber 04 Temmuz 2023 - 11:37 'de eklendi.

Son yıllarda ormanlarımızda yaşanan felaketler bu yılda yaşanmasın diye büyük bir özveriyle çalışan Torbalı Orman İşletme Şefliği personeli, 7 gün 24 saat nöbet bekliyor.

ORMAN yangınlarına karşı tutulan nöbetin en önemlisi ise Alataş yangın gözetleme kulesinde tutuluyor. Ormanköy ve Dirmil’in arasında kurulan yangın gözetleme kulesinde iki kişi 24 saat boyunca dürbünle 470 rakımda ormanları izliyor. Çıkabilecek en küçük kıvılcım, buradan tespit edilerek alevlere anında müdahale ediliyor. Torbalı’da ormanların içine kurulmuş üç te yangına müdahale merkezi bulunuyor.

MESAİ KAVRAMI OLMAYAN MESLEK

TORBALI ormanlarında oluşabilecek bir yangına karşı 24 saat hazır bekleyen Torbalı Orman İşletme Şefliği personeli, oluşabilecek her tehlikeye karşı tetikte bekliyor. Arazideki üç gözlem merkezi ve bir gözetleme kulesi ile ormanlarımızı güvene alan orman koruyucuları, ciğerlerimizi koruyor. Geçtiğimiz yıl yenilenen Alataş gözetleme kulesinde gece ve gündüz kavramı olmaksızın 24 saat nöbet tutuluyor.

ORMAN koruyucuları için izin mesai kavramı bulunmuyor. Olası bir yangın anında günün hangi saatinde olursa olsun izinli personeller derhal görev başına koşuyor. Orman İşletme Şefi’nden muhafaza memurlarına kadar herkes yangının söndürülmesi için üzerine düşen görevi aşkla yerine getiriyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.