SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

65 yaş üstü SHOT’lara alınmıyor… Ata Muhtar tepkili!

Bu haber 09 Haziran 2021 - 23:10 'de eklendi.

Ulaşım araçlarına en çok ihtiyacı olanların 65 ve üzeri grubun olduğunun altını çizen Atatekin Doğan, 65 yaş ve üzerini ESHOT’lara binememesi durumunun merkezi hükümetin aldığı karar sonrası gerçekleştiğini dile getirdi. Doğan, “Ulaşım araçlarına en çok ihtiyacı olan grup 65 yaş ve üzeridir. Bu karar vatandaşı mağdur etmiştir” dedi.

ÖNCEKİ gün itibariyle Torbalı ulaşımında yeni bir dönem başlamış ve sefer yapmaları durdurulan dolmuşların yerine ESHOT’lar yolcu taşımaya başlamıştı. Daha önceki 1 ve 2 numaralı hatlarda artık ESHOT otobüsleri çalışmaya başladı. Ulaşımdaki krizi bitirmesi beklenen ESHOT’lar ile ilgili bir iddia da Torbalı Muhtarlar Derneği Başkanı Atatekin Doğan’dan geldi. Muhtar Doğan, ESHOT’ların 65 yaş ve üzerini araçlara almadığını söyledi ve bu durumun yeni mağduriyetler yarattığını belirtti. Ulaşım araçlarına en çok ihtiyacı olanların 65 ve üzeri grubun olduğunun altını çizen Atatekin Doğan, bu durumun merkezi hükümetin aldığı karar sonrası gerçekleştiğini dile getirdi.

‘HALKIMIN VİCDANINA SESLENİYORUM’

MUHTARLAR Derneği Başkanı Doğan, “İlçemizdeki Ulaşım sorununu az da olsa gidermek için belediyemiz ve büyükşehir belediyesi ortak bir karar alarak ESHOT araçları için yeni güzergah belirlenmiş, her 15 dakikada bir yeni güzergahtan otobüsler çalışmaya başlamıştır, buraya kadar güzel… Ancak 65 yaş ve üzeri vatandaşlar otobüslerden yararlanamamaktadır. En çok ihtiyacı olan yaş gurubu 1. ve 2. doz aşılarını yaptırmış, en az risk gurubu olmasına rağmen, merkezi hükümetin kararları gereği 65 yaş üstü vatandaşlar toplu taşım araçlarından yararlandırılmıyor” diye konuştu.

‘HALKTAN YANA TAVIR ALIN!

TORBALI Muhtarlar Derneği Başkanı Atatekin Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu vatandaşlarımızın büyük bir bölümü çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle hastaneye gitmek zorunda. Cumhuriyet Mahallesi’nden hastane arası taksi ücreti 30 TL tutuyor. 30 TL de dönüş ücreti var. Toplam da 60 TL… Bu insanların aracı yok, parası yok, toplu taşıt araçlarına binemiyorlar, ne yapsınlar? El insaf! Bu insanlar 1.’nci ve 2.’nci doz aşılarını yaptırdı, ‘ölüm riski yok, hastalığı rahat atlatırlar’ deniyor. Bu insanları eve hapis ediyorsunuz. Çarşıya pazara gitmelerini kendi işlerini görmelerini engelliyor. Adeta ölümünü bekleyen ‘idam mahkumu’ gibi eve hapis ediyorsunuz. Kararlarınızı tekrar gözden geçirerek, vatandaşın sorununu ‘vatandaşa inerek’ belirleyin ve çözün. Halktan yana tavır alın.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.