SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

58 yıldır baba mesleğini sürdürüyor

Bu haber 09 Haziran 2022 - 20:25 'de eklendi.

58 yıldır Torbalı’da baba mesleğini sürdüren şambali ustası Ahmet Kan, mesleğini ilk günkü aşka yapmaya devam ediyor

Yalnızca irmik, süt ve şekerden yapılan İzmir’in geleneksel sokak lezzetlerinden şambali tatlısının satışları her geçen gün artıyor. 58 yıldır Torbalı’da babasının mesleğini devam ettiren Ahmet Kan, her yıl özellikle bayram önceleri yoğunluk yaşadıklarını ifade etti. Torbalı halkının şambali tatlısını çok fazla tükettiğini söyleyen Kan, koronavirüs salgını sürecinde işlerinin az da olsa olumsuz yönde etkilendiğini belirtti.

Torbalı’nın en işlek caddelerinde tatlı arabasıyla görmeye alışık olduğumuz Ahmet Kan, bu mesleğe 10 yaşında başladığını söyledi. Emekli olmasına rağmen işi çok sevdiğini ve bırakamadığını söyleyen Kan, “Bu mesleği 58 yıl önce babamdan öğrendim. O günden beri severek yapıyorum. Sağlığım el verdiği sürece devam ettireceğim” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.