SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

57 yıldır unutulan mahalle: Yemişlik

Bu haber 31 Ekim 2023 - 7:51 'de eklendi.

1966 yılında kurulan Yemişlik Mahallesi, köklü bir geçmişe sahip olduğu kadar tür türlü çözülemeyen sorunlar ile de boğuşuyor.

72 HANESİ bulunan ve yaklaşık 200 nüfuslu bir mahalle konumunda olan Yemişlik’te yer alan sorunlar nedeniyle mahalle halkı da isyan noktasına geldi. Yaşanan bu durum nedeniyle yıllardır mahalleden dışarıya doğru bir göç yaşandığını ve şimdilerde ise 200 civarında kişinin yaşadığını anlatan Meltem Konur isimli vatandaş, Yemişlik’in sorunlarını tek te gazetemizle paylaştı. 6 yaşından bu yana burada yaşadığını ve yıllardır çözülemeyen sorunlarının daha da büyüyerek yumak haline geldiğini anlatan Konur, “Artık çözüm istiyoruz” diye haykırdı.

EN ÖNEMLİ SORUN KANALİZASYON, PİS SULAR DIŞARI AKIYOR

ÖNCELİKLİ sorunlarının altyapı olduğunu belirten vatandaş, “Altyapının olmaması nedeniyle kanalizasyon suları dışarı akıyor. Neredeyse her sokağında kötü koku veya dışarı akan pis suları görebilirsiniz. Toplanan atık sular mahallenin çıkışındaki yol kenarı kesiğinden giderek Fetrek Çayı’na akıyor. Çevremizi kirletmesinin yanı sıra yaydığı kötü koku nedeniyle pencerelerimizi bile açamıyoruz” dedi. Konur, ayrıca sokaklarda bulunan su giderlerinin yüksek olması nedeniyle yağmur sularının veya atık suların caddelere aktığını sözlerine ekledi.

SOKAKLAR ÇOK DAR

ARA sokaklarının çok dar olmasından da dert yanan Meltem Konur, “Mahallemizde bulunan sokakların çoğu çok dar. Acil durumlarda ambulans veya itfaiye giremiyor. Araç şoförlerinin yaşadığı sıkıntıları burada yaşayan her vatandaş şahit olmuştur. Çok insanın da bu yüzden ya evi yandı ya da hayatını kaybetti” dedi.

BİR TANE BİLE ÇOCUK OYUN PARKI YOK!

“ÇOCUKLARIN oynayacağı bir tane park bile yok” diye sözlerini sürdüren Meltem Konur, “Maalesef belediyemiz her mahallemize park yaptı ama Yemişlik Mahallesi’ni maalesef unuttu. Minik yavrularımızın oyun oynayacağı, vakit geçirebileceği bir tane parkları bile yok. Çocuklarımız dar sokaklarda büyümeye mahkûm edildi. Bunun yanı sıra büyüklerin de vakit geçirebileceği sosyal alan da yok” şeklinde konuştu.

YEMİŞLİK SORUN YUMAĞI

BİR dokunup bin ah işittiğimiz Meltem Konur isimli vatandaş, en büyük problemlerinin ise; asfalt kenarında bir mahalle olduklarını ve mahalle içinde ulaşım sağlayacakları en önemli yolun ise yarıda kesildiğini ve istimlak edilemediği için yolun ortasında evin olduğunu ifade etti. Konur, “Mahallemizde doğalgaz yok, sağlık ocağı yok, yaya geçidi yok, alt geçidi yok, lağımlar dışarı akıyor, yol kenarındaki yüksek gerilim hattının yer aldığı trafonun kapağı kırık ve tehlikeli bir şekilde duruyor. Yani anlayacağınız Yemişlik tam bir sorun yumağı ve kimse ilgilenmiyor. ‘Bizi unutmayın’ diyoruz yetkililere… Burada da yaşayan vatandaşlarınız var’” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.