SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

50 yıldır ayakta olan kahvehane mis gibi tarih kokuyor

Bu haber 19 Eylül 2022 - 21:27 'de eklendi.

Torbalı’nın Kaplancık Mahallesi’nde bulunan eski tarihi köy kahvesi kaderine terk edildi. Köy meydanında bulunan tarihi bina nice depremlere karşı göğüs gerdi.

1970’Lİ yıllarda kahvehane olarak kullanılan Kaplancık meydanındaki tarihi bina, yıllara meydan okuyor. Kaderine terk edilen bina, fay hattı üzerinde olan Kaplancık’ta meydana gelen birçok depreme rağmen yıkılmadı. Neredeyse 50 yıldır ayakta olan bina mis gibi tarih kokuyor.

DEPREMİN MERKEZİNDE OLMASINA RAĞMEN YİNE DE YIKILMADI

YARIM yüzyıldır meydana gelen onlarca ve hatta yüzlerce depreme bile dayanan tarihi binanın sahiplerinin çocukları da, halen köyde yaşıyor. Kaplacık’ta yaşayan köylüler, “Mahallemizde, onlarca tarihi ev var ve bunlar kaderine terk edilmiş durumda” dedi.

KERPİÇ EVLER ÇOK SAĞLAM OLUYOR

BU yapıların temeli taş duvar olup, genelde ana iskelelerin ahşap ve Kızılırmak çamuru ve saman karışımı kerpiçten yapılan tarihi yapılar olduğu ifade edildi.

GENÇLER KENTLERE KAÇTI, KÖYLER YAŞLILARA KALDI

BÖLGEDE yaşanan göç nedeniyle genç nüfusun büyük ilçe merkezlerine taşındığı ve Kaplancık genelde yaşlıların yaşadığı belirtildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.