SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

4568 Sokak’takiler uzaktan eğitim için internet istiyorlar

Bu haber 16 Şubat 2021 - 23:31 'de eklendi.

Tepeköy Mahallesi 4568 Sokak’ta yaşayan çocuklar, uzaktan eğitim için internet istiyor. Aylardır alt yapı olmadığı için evlerine internet bağlatamayan mahalleli, yetkililerden yardım bekliyor.

TÜM dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınından eğitim de etkilenirken, öğrenciler uzun süreden beri uzaktan eğitim alıyor. İnternet üzerinden yapılan uzaktan eğitimde, bazı aileler sıkıntı yaşıyor. Torbalı’da bulunan Tepeköy Mahallesi 4568 Sokak’ta yaşayanlar internet alt yapısı ve boş port olmadığı için evlerine internet bağlatamadığından, çocuklarının eğitim almasında sorun yaşıyor. Aylardır evlerine internet bağlatmak için uğraşan mahalle sakinlerinden Harun Tekin, sorunlarının çözülmesi için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

‘ALT YAPI YOK DEDİLER’

YAŞADIKLARI sorunla ilgili konuşan Tekin, sokakta yaşayan onlarca çocuğun bulunduğunu ve hepsinin de mağdur olduğunu, ailelerin telefonlarında bulunan internet paketlerinin yetmediğini söyledi.

‘YARDIM BEKLİYORUZ’

ÇOCUKLARIn iyi bir eğitim alması için yardım isteyen Tekin, “Yetkililerin bize internet konusunda yardım etmesini bekliyoruz. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyorum. İnternetimiz olsa çocuklarımız belki daha iyi eğitim alır. Bize bu konularda yardımcı olunmasını talep ediyorum.” Öykü Özkeçeci isimli öğrenci ise internet olmamasından dolayı EBA’ya girerken çok zorlandıklarını vurgulayarak, “Bazen telefonun internet çekmiyor, sıkıntı çıkıyor. Bazen internetten dolayı dersler bizi atıyor. Yetkililerin bize yardımcı olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.