SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

44. yılında Maraş katliamı Torbalı’da anıldı

Bu haber 27 Aralık 2022 - 10:55 'de eklendi.

19 – 26 Aralık 1978 tarihlerinde Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen Alevi Katliamına ilişkin geçtiğimiz Cumartesi günü Torbalı Cemevi’nde bir anma programı gerçekleştirildi

TORBALI Cemevi tarafından Maraş Katliamını anmak için düzenlenen etkinlik, Kahramanmaraş’ta yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Kahramanmaraş’ta  o tarihlerde yaşananların anlatıldığı bir slayt gösterisi yapıldı.

OLDUKÇA duygulu anlar yaşanan slayt gösterisinin ardından halk ozanları tarafından günün anlamına ilişkin türküler ve deyişler okundu. Yaklaşık iki saat süren anma programı türkü ve deyişlerin okunmasının ardından sona erdi.

1978 yılında Kahramanmaraş’ta Alevi yurttaşlara yönelik günlerce süren saldırılarda 100’den fazla kişinin hayatını kaybetmesine, yüzlerce kişinin de yaralanmasına sebep olan ‘Maraş Katliamının’ üzerinden 44 yıl geçti.

KAHRAMANMARAŞ’TA 1978’de yaşanan ve 7 gün süren katliamın 44. yılında yaşamını yitirenler için tüm yurtta olduğu gibi Torbalı Cemevi’nde de bir anma programı düzenlendi. Alevi yurttaşların hedef alındığı katliamda 100’ün üzerinde kişi hayatını kaybederken, olayların ardından 29 idam ve 7 müebbet kararı verilmişti.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.