SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

4 yıldır su kuyularında sondaj yasağı uygulanıyor

Bu haber 19 Haziran 2022 - 21:26 'de eklendi.

Torbalı’da su kuyularında doluluk oranı azaldı.  Yağışların azalmasıyla tarım arazilerinin sulanmasında kullanılan kuyuların doluluk oranı azalırken, Torbalı’da 4 yıldır su kuyuları için sondaj yasağı uygulanıyor. Şubat ayının sonuna kadar yağışların devam etmemesi halinde tarım arazilerinde su sıkıntısı yaşanacağı belirtildi

ÜLKE genelinde yağış ortalamasının geçtiğimiz yıllara kıyasla daha az olmasından dolayı barajların su seviyelerinde kritik olarak belirtilen miktarlara kadar düştü. Mevcut suyun idareli bir şekilde kullanılması gerektiğine değinilerek kuralık uyarıları yapılmaya başlandı. Yağış oranının az olmasından dolayı, ilçedeki sondaj yasağı yeniden gündeme geldi.

SONDAJ YASAĞI SEBEBİYLE KUYULARIN SAYISI DA ARTTIRILAMIYOR

İLÇEDE son dört yıldır sondaj yasağı uygulanıyor. Sondaj yasağından dolayı Torbalı’nın herhangi bir noktasında yeni kuyu açılamıyor. Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, tarım arazilerinin sulanmasında kullanılan mevcut kuyuların yeteri kadar dolmadığını ifade ederek “Yağışların sağanak bir şekilde Şubat ayının sonuna kadar devam etmesi gerekiyor. Yağışlar devam etmezse sulamada kullanılan kuyular yetersiz kalacak. Ve birçok tarım arazisi su olmadığından dolayı ekim yapılamayabilir. Durum oldukça kritik. Sondaj yasağı sebebiyle kuyuların sayısı da arttırılamıyor” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.