SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

300 Bin TL borç var, kasada bir kuruş yok!

Bu haber 23 Mart 2022 - 23:43 'de eklendi.

Torbalı Şoförler Odası Başkanı seçilerek görevine başlayan Muhammet Yavaş, önceki yönetime ateş püskürdü. 16 yıllık Torbalı Şoförler Odası’nı 900 TL ile devraldıklarını belirten Yavaş, odanın 300 Bin TL’den fazla borcunun olduğunu belirtti

TORBALI Şoförler Odası başkanı seçildikten sonra ayrıntılı bir inceleme başlatan Muhammet Yavaş, gördüğü enkaz sonrası isyan etti. Cıva İsmail Akman’ın odanın mülkiyetinde bulunan aracı günlük 30 TL gibi cüzi bir ücretle kendine kiralayıp ticari olarak kullandığı, ailesiyle beraber yaptığı termal tatili odaya fatura ettiği, odada çalışan kızının 100 Bin lirayı aşan bir tazminat talebiyle işten ayrılmak istediği ortaya çıktı. Odanın 3 ayrı bankadaki hesapları incelendiğinde kasada 900 TL olduğunu belirten Yavaş, “16 yıllık odayı 900 TL ile devraldık. Odanın halini zaten biliyorduk ama böyle bir enkazı biz bile tahmin etmiyorduk” dedi.

BORÇ LİSTESİNİ AÇIKLADI

6 MART’TA mazbatasını alarak göreve başladıklarını belirten Yavaş, “Devraldığımızda odanın hali içler acısıydı. İzmir Esnaf Sicil’e 17 Bin lira, Şoförler Federasyonu’na 70 Bin lira, Vergi Dairesi’ne 55 Bin lira borç ile devraldık. Bunun yanında yerel esnafa da binlerce liralık borç çıktı, çıkmaya da devam ediyor. Önceki başkan uçan kuşa bile borç yapıp, bize bırakmış. Buna karşılık olarak da odanın kasasında 890 TL para, bir çift de plaka bırakmış. Oda çalışanlarının maaşlarını bile ödeyemez durumda bir oda devraldık. Böyle enkaz olur mu?” dedi. öte yandan Cıva İsmail Akman’ın kızının da odada çalıştığı ve işten ayrılmak için 100 Bin lirayı aşan bir tazminat talep ettiği öğrenildi.

“BORÇLARIMIZI DA ÖDERİZ, HİZMETİMİZİ DE YAPARIZ”

TÜM bu borçlara rağmen şoför esnafına hizmet edeceklerini belirten Torbalı Şoförler Odası Başkanı Muhammet Yavaş, “Ağlayıp sızlayacak halimiz yok. Şoför esnafımız, üyelerimiz ve Torbalı kamuoyu nasıl bir oda devraldığımızı bilsin istiyoruz. Bu borçlara rağmen göreve geldiğimiz günden beri üyelerimiz için çalışıyoruz. Toplantılar yapıyoruz, kooperatifler kuruyoruz, şoför esnafımızın sorunlarını, isteklerini, şikayetlerini bir bir tespit ediyoruz. Torbalı Şoförler Odası bizimle beraber farklı bir kimlik kazandı. Yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla farkımızı tüm Torbalı’ya göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.