SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

2,5 milyonluk yatırım… İZSU’dan Torbalı hamlesi!

Bu haber 28 Kasım 2022 - 23:25 'de eklendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, özellikle nüfus artışı sebebiyle yaşanan su sıkıntılarının önüne geçmek için projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

2 MİLYON 500 bin liralık yatırımla saha çalışmaları başlayan 5,8 kilometrelik içme suyu iletim hattı imalatlarının 700 metrelik kısmı tamamlandı. Çalışmanın teknik ekiplerin gayretiyle 1 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması planlanıyor.

PROJE KAPSAMINDA 5 MAHALLEYE ALTERNATİF İÇME SUYU KAYNAĞI YARATILACAK

İZSU, bölgede mevcut yer altı sularının azalmasından kaynaklanan su sıkıntısının tamamen ortadan kaldırılması amacıyla kalıcı çözümler üretiyor. İmalatları devam eden 5.8 kilometrelik iletim hattı ile Çaybaşı mahallesindeki mevcut su kuyusundan Pamukyazı mahallesine kesintisiz su ulaştırılacak.

BÖYLECE bölgedeki su sorunu kalıcı olarak çözüme kavuşturulacak. İletim hatlarının şebeke sistemine entegre edilerek Subaşı, Naime, Tulum ve Kırbaş mahallelerine de alternatif su kaynağı olarak kullanılması planlanıyor. Proje kapsamında mahalle sakinlerinin yaşam kalitesinin artırılması amaçlanıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.