SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

236 milyon liralık İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi inceledi

Bu haber 25 Mayıs 2023 - 8:01 'de eklendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün Torbalı’ya gelerek İZBB’nin Torbalı’ya yaptığı 236 milyon liralık İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi projesinin ikinci etap çalışmalarını yerinde inceledi

Son yıllarda Torbalı’ya ciddi yatırımlar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün Torbalı’ya gelerek ilçeye yapılan ve toplamda 236 milyon liraya mal olacak olan İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi projesinin ikinci etap çalışmalarını yerinde inceledi. Soyer’e CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Torbalı Belediyesi CHP’li Meclis Üyeleri ve 28’inci Dönem İzmir Milletvekili Adayı Sefer İpekli eşlik etti. Yaklaşık bir buçuk sene önce inşaatına başlanan ve yılsonuna kadar tamamlanması planlanan tesiste aratılan temiz suyun tarımsal sulamada kullanılması da planlanıyor.

200 BİNİN ÜZERİNDE NÜFUSUN ATIĞINI TEK BAŞINA ARITACAK

Ziyaret sırasında gazetecilere tesisle ilgili açıklamalarda bulunan Soyer; “İZSU Genel Müdürlüğümüzle birlikte Küçük Menderes Havzası’nda çevre kirliliğini önlemek ve havzayı korumak için ilçeye hizmet eden Torbalı ve Ayrancılar Yazıbaşı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesislerinin kapasitelerini arttırma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Yaz kış verimli bir şekilde arıtma yapan tesislerde kapasite artırımına gidilmesi ile evsel atıklarla birlikte sanayi atıklarının da toplanarak tesise iletilmesi sağlanacak.

Torbalı yerleşimleri daha temiz bir çevreye kavuşarak “sürdürülebilir çevre” hedefine bir adım daha yaklaşmış olacak. Bu tesis sayesinde 200 binin üzerinde bir nüfusun kanalizasyon atıklarını arıtma kapasitesine ulaşacağız. Tesisin inşa aşamasında yüzde 70 civarlarındayız. Yılsonuna kadar inşayı tamamlayıp, tesisimizi önümüzdeki yıl Torbalımızın ve Küçük Menderes Havzamızın hizmetine sokmayı hedefliyoruz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.