SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

22 yıldır şifa dağıtıyor

Bu haber 26 Ağustos 2023 - 16:41 'de eklendi.

Torbalı’ya bağlı Karaot Mahallesi’nde bulunan ve çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanıldığı belirtilen şifalı su vatandaşlar tarafından ilgi görmeye devam ediyor

TORBALI’YA bağlı Karaot köyünde bulunan ve çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanıldığı belirtilen şifalı su vatandaşlar tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Bundan yaklaşık 22 yıl önce köyün üst kısmındaki ormanlık alanda su arama çabası başlatıldığını ve bu çalışmada bir su bulunduğunu belirten köylüler, “Su, köyün içme suyu deposuna gelmeye başladıktan sonra bir dizi olay yaşanıyor. Hatlar tıkanıyor, su olduğu halde evlere su gelmiyor, suyun gelip içildiği zamanlarda bazı insanlarda birtakım ağrı ve sızılar peyda oluyor. Bunun sonucunda köylüler bir aksilik olduğunu düşünerek suyu tahlil ettirmeye karar veriyorlar. Tahlil sonucunda suyun böbrek rahatsızlıklarına iyi geldiği, kum ve taş ağrılarını kesebilecek kadar temiz olduğu ortaya çıkıyor. Sonrasında su kendi kuyusu kazılarak gelenlerin faydalanması için köy meydanına taşınıyor. Suyla ilgili çeşitli rivayetler var. Kimisi suyun çok iyi geldiğini söyleyip hayır duası ediyor, kimisi daha köyden gitmeden taş düşürdüğünü anlatıyor. Kimisi de çayının çok güzel olduğunu, çaydanlıklarda hiç kireç kalmadığını anlatıyor. Takdir kullananların tabii ki, ama çayı gerçekten iyi oluyor. Su, aynı zamanda köylünün içme suyu ihtiyacını da karşılıyor” ifadesinde bulundu.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.