SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘2021’de Türkiye, ABD ve Avrupa’nın ihracat merkezi olacak’

Koronavirüs salgınının Çin’den tüm dünyaya yayılması ile Çin’e uygulanan ekonomik ambargonun Türkiye’yi alternatif üretim yeri konumuna getireceğini belirten A&S Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Akkuş, yeni döneminde bilişim ve teknoloji alanında Türkiye’nin Amerika ve Avrupa için alternatif pazar yeri olacağını söyledi. Akkuş, 2021’in Türkiye’ye yatırım yılı olacağını da vurguladı.

Bu haber 13 Şubat 2021 - 15:39 'de eklendi ve kez görüntülendi.

A&S Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Akkuş, seçimlerden sonra ABD’nin yeni döneminde tüm dünyayı ve Türkiye’yi nelerin beklediğini konusunda açıklamalarda bulundu. Akkuş, ABD’nin yeni döneminde büyük yatırım fonları ve teknoloji şirketlerinin üst düzey yöneticilerinden aldığı duyuma göre dijitalleşme alanında G20 ülkelerine 2021’de büyük yatırımların olacağını aktardı.Konu ile ilgili Akkuş, “2020’de pandeminin etkisiyle birçok sektör durma noktasına geldi. 2021 ise yatırım açısından 2020’nin yaralarının sarılacağı bir yıl olacak. Koronavirüsün etkisiyle tüm dünya dijital bir devrim yaşadı. Son ABD ziyaretimizde yatırımcıların dijitalleşmeyle ilgili bilişim şirketlerine yöneldiklerini gördük. G20 ülkelerinden biri olarak bilişim ve teknoloji şirketlerinin işletme bazında merkezi olabilecek konumda yer alıyoruz. Bugün ABD’deki bir telefon şirketi Hindistan’da bulunan bir call shop’tan hizmet alıyor. Siz ABD’deki bir telefon şirketini aradığınızda aslında Hindistan’a bağlanıyorsunuz ve oradan hizmet alıyorsunuz. Hindistan da bir G20 ülkesidir ve oradaki işgücü kullanılır. Amerika’daki bilişim şirketlerinin de büyük yatırımlarının bu ayağını tamamlayacak noktanın Türkiye olacağını düşünüyorum. Türkiye bulunduğu konumla Orta Doğu ve Avrupa’nın merkezinde yer alması, genç ve nitelikli nüfusu, nüfusun eğitimli olması bakımından bu yatırımlar için en ideal noktada bulunuyor” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN