SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

2020’nin ihracat şampiyonu Torbalı’dan

Bu haber 21 Şubat 2021 - 23:07 'de eklendi.

Üç yıl önce TÜRKAL Grup tarafından satın alındıktan sonra hızlı yükselişiyle sektörde dikkatleri üzerinde toplayan ‘Türkiye’nin Zeytinyağı Elçisi’ Verde, 2020 yılında yine ihracat şampiyonu oldu. Açık farkla zirvede yerini alan marka, başarılarına yenilerini ekliyor

ÇEYREK asırlık geçmişinde birçok başarılara imza atan Verde, Türk zeytinyağının dünyaya tanıtılmasında öncü firmalar arasında. Kurulduğu günden bu yana ihracatını hız kesmeden sürdüren Verde Yağ, zeytinyağı ve pirina yağında Türkiye ihracatının her ikisinde de açık farkla zirvede yer alıyor. Geçtiğimiz yıl, 2020 yılı hedefleri arasında ihracat şampiyonluğunun da olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başbuğ, hedefe ulaşmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, şu açıklamayı yaptı: “Zorlu pandemi sürecinde ekibimizle sıkı çalışıp, ülkemize olabildiğince çok katkı sağlamaya çalıştık. Türkiye, zeytin ve zeytinyağı sektöründe çok önemli bir konumda. Ülkemizi daha ileri seviyelere taşımak da bizim vizyonumuzun bir parçası. Grubumuz zeytinyağı sektörüne 2012 yılında adım attı ve ana faaliyet konusu olarak belirledi. Yurtdışı müşteri portföyümüzü yıldan yıla geliştirdik. Verde firmasının da 2018 yılında satın alınmasıyla beraber hedefimizi zirve olarak belirledik ve buna bağlı olarak vakit kaybetmeden yatırımlarımıza başladık. Bu şampiyonluk da doğru yatırımlarımızın bir göstergesi niteliğinde. Dünyanın dört bir yanına gerçekleştirdiğimiz ihracatla zirvede alıyoruz. En büyük zeytinyağı üreticisi ülkeler olan İspanya ve İtalya menşeyli firmalara dahi yağ tedarik ediyoruz. Yatırımlarımız halen sürüyor. Türkiye’de zeytinyağı ihracatının zirvesinde yer aldığımız gibi iç piyasada da adımızdan söz ettirmeye başladık. Güçlenerek yolumuza devam ediyoruz.” Kuruluşunun 25’inci yılına yakışır bir başarı elde ettiklerini ifade eden Başbuğ, “Topraklarımızın bereketine, çalışma arkadaşlarımızın emeğine, milletimizin sevgisine inandık ve başardık” dedi.

ÜRETİM VE İHRACAT LİDERİ

2020 yılının zeytinyağı ihracat şampiyonu Verde Yağ, 1996 yılında Torbalı ilçesinde kuruldu. 25’inci yılını kutlayan dev marka, 2018 yılında TÜRKAL Grup tarafından satın alındı ve kısa süre içinde zeytinyağı sektöründe ihracat ve üretim lideri haline geldi. Geniş yurtdışı müşteri portföyüne sahip firma, her yıl Rusya’dan Amerika’ya, Çin’den Maldivler’e 40 kadar ülkeye ihracat yapıyor. Müşterileri arasında birçok uluslararası hipermarket zinciri yer alıyor. İhracat kriterlerinin Avrupa’ya nazaran daha sıkı olduğu Amerika’ya ise ülke ihracatının yarısından fazlasını yapıyor. Bunları sağlayan etkenler arasında ekip ve yönetim becerilerinin yanı sıra devasa bir üretim gücü yatıyor. Dünyanın en üst düzey zeytinyağı rafine tesislerine kafa tutan tesisleri sayesinde rekabet gücünü koruyan firma, günlük 350 ton zeytinyağı rafine edebilme kapasitesi ile rakiplerinden birkaç adım önde. Başkan İbrahim Başbuğ, “Grubumuz tarafından yapılan tesis iyileştirmeleri ile hem kalite en üst düzeye çıkarıldı, hem de maliyet avantajı sağlandı. Bu da rekabetin çok sıkı olduğu uluslararası zeytinyağı pazarında, zorlu sezon şartlarında dahi yerimizi korumamızı sağladı. Çok kabiliyetli, tecrübeli bir ekibimiz var. Ülkemizi dünya arenasında yüksek kalitemizle temsil ediyor olmamız gurur verici” diyor.

YATIRIMLAR HIZ KESMİYOR

RAFİNE tesis kapasitesi ve imza attığı uluslararası başarılarla göz dolduran Verde Zeytinyağı’nın sahibi TÜRKAL Grup, sektörel yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Zorlu pandemi ve küresel kriz dönemine rağmen hedefleri doğrultusunda projelerini gerçekleştirdiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Başbuğ, “Grup olarak çok ivmeli, hızlı bir çıkış gösterdik. Bunun da temelinde hedeflerimiz doğrultusunda belirlediğimiz stratejilerimiz ve buna bağlı olarak projelerimizi hayata geçiriyor olmamız yatıyor. Türkiye’nin zeytinyağı sektörü adına lokomotifi diyebileceğimiz tesisini elimizde bulunduruyoruz. Buna ek olarak depolama kapasitemizde yüzde 70 gibi bir artışa gittik. Sektördeki zaten en yüksek kapasiteye sahipken bu yatırımı yapmamızın sebebi tamamen hedeflerimizin büyüklüğü ve müşteri potansiyelimiz ile alakalı” diye anlattı.

YENİ SIKIM TESİSİ ÜRETİCİYE MÜJDE

İBRAHİM Başbuğ açıklamasında köylüye de müjde veriyor. Başbuğ, “Devam eden yatırımlarımızdan biri ana tesisimizin hemen karşısında yer alan 15.000 metrekare alanda inşa ettiğimiz sıkım tesisi. Tesis demektense zeytin sıkım kompleksi demeyi tercih ediyoruz. Yılda 80.000 ton zeytin sıkımının yapılabileceği tesise ülkedeki tüm zeytin bölgelerinden yağlık zeytinler gelecek. Türkiye’nin en büyük zeytin sıkım tesisi ünvanını taşıyacak. Dünya zeytinyağı arenasında Türkiye’nin sembollerinden olmasını beklediğimiz kompleks, son teknoloji makine ve ekipmanlar ile donatılarak yalnızca Türkiye’nin en modern tesisi olmakla kalmayıp, dünyanın da en modern tesisleri arasında anılacak. Bu görüntüde kalmayacak, köylümüzün zeytini de lezzetini kaybetmeden, yüksek verimle sıkılacak” dedi.

SEKTÖRÜN HER İŞ KOLUNDA

FİRMA sahibi TÜRKAL Grup’un yatırımları İzmir’le bitmiyor. Yalnızca sürecin satış kısmında kalmayıp, üretmek, katma değerli ürünler geliştirmek, ilkleri başarmak vizyonlarına sahip olan grup, zeytinyağının elde edilmesi sonrası kalan yan ürünleri de katma değere dönüştürebilecek tesis yatırımları yapıyor. Pirina yağının üst düzey üretimini de yapabilen firma, yeni yatırımları ile beraber Türkiye’nin en büyük pirina işleme tesislerine sahip oldu. Bunun yanında dünyaca ünlü kozmetik firmalara tedarik sağlayan bir tesislerinin de olduğunu belirten Başbuğ, şunları anlattı;

İNSANLIKLA YAŞIT

“ZEYTİN; insanlık tarihiyle yaşıt olan, tüm kutsal kitaplarda adı geçen çok nadide bir nimet. Biz de olabildiğince zeytinin tüm faydasını insanlarla buluşturalım istiyoruz. Pirina tesislerimiz sayesinde hem zeytinyağına uygun fiyatlı bir alternatif, hem de tohum yağlarına daha faydalı ve verimli bir kızartmalık yağ alternatifi sunabiliyoruz. Kozmetik sektörüne kazandırdığımız ürün ise faydalarıyla birçok makalede kendine yer buluyor. Tabi tüm bunları bizim yaptığımız kalitede yapabilmek için çok büyük yatırımlar gerekiyor.”

HER ALANDA VARIZ

SEKTÖRÜN her alanında olmak istediklerini ifade eden Başbuğ; ‘Burhaniye’de Türkiye’nin ilk Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. Biz de sektörün öncü firması olarak yerimizi aldık. Ülkemizin en değerli yağlarının yer aldığı coğrafyada en lezzetli zeytinyağlarını bu bölgede yapacağımız modern sıkım tesisinde elde edeceğiz. Bunun yanında zeytin işleme ile ilgili de bir proje yürütüyoruz” diye konuştu.

İÇ PİYASADA DA RAĞBET GÖRÜYOR

TÜRKAL Grup tarafından satın alındıktan sonra hızlı bir yenilenme sürecine giren Verde, iç piyasaya da iddialı bir giriş yapıyor. Logosundan ambalaj tasarımlarına kadar topyekûn bir yenilenme geçiren marka, yeni görünümüyle kullanıcılardan tam not aldı. İç piyasada Verde markalı satışlar için düğmeye basan yönetim, hemen hemen Türkiye’nin her yerine uzanan geniş bir bayi yapılanmasına kavuştu. İhracat şampiyonu firmanın iç piyasaya girişinin heyecan uyandırdığını ifade eden İbrahim Başbuğ, iç piyasaya ilişkin şunları söyledi:

HIZ KESMEDEN DEVAM

“2018’DEN itibaren yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. İhracattaki başarımızı iç piyasaya da yansıtmak, Türk tüketicinin beğenisini kazanmak istiyoruz. Verde, yıllar önce pazar payı yüksek olan, sevilen bir markaydı. Biz de firmayı satın alışımızın 2. yılı biterken yepyeni bir kimlikle sahaya çıktık. İlk aldığımız tepkiler fazlasıyla olumlu. Bu denli ihracat yapıyor olmamız tüketicide heyecan uyandırdı. Kalite ve lezzetten ödün vermeden, geniş yelpazede ürünlerimizi servis etmeye başladık.

EN BÜYÜK RAFİNE TESİSİ

TÜRKİYE’NİN en büyük zeytinyağı rafine tesisine sahibiz ve tesis iyileştirmelerine, hacim artışına devam ediyoruz. Bu üretim gücümüzü de kullanarak 25. yılında Verde’yi tüketiciyle uygun fiyatlara buluşturmak istiyoruz. Ürün gamımıza yine dünyanın dört bir yanına ihraç ettiğimiz, çok sevilen pirina yağı ürünlerimizi de ekledik. Her damağa, her bütçeye hitap ediyoruz. Amacımız her mutfağa, her aileye bir Verde dokunuşunun yapılabilmesi.” Ayrıca Başbuğ, e-ticarete de sıcak baktıklarını, hatta Mart ayı içerisinde süreci tamamlayıp hem kendi sitelerinde hem de online mağazalarda ürünlerini tüketici beğenisine sunacaklarının bilgisini verdi.

YENİ ÜRÜNÜ PİRİNA YAĞ

PİRİNA yağı yüzde yüz zeytinden elde edilen, meyve yağları sınıfına giren bir yağ. Zeytinin sıkımından sonra kalan hamurundan elde edilir. Rafine işleminden geçirilerek tat ve kokusu alınmış hafif bir yağa dönüşür. Zeytinyağı ile aynı yağ asitleri ve trigliserit yapısına sahiptir. Hatta rafine zeytinyağına nazaran daha yüksek miktarda faydalı minör bileşenler barındırmaktadır.

BÜTÇE DOSTU ÜRÜN

YURTDIŞINDA bu kadar tercih edilmesinin sebebi ise yalnızca bütçe dostu oluşu ve faydalı bileşenler içermesi değil. Rafine pirina yağı, dünya üzerindeki en verimli kızartmalık yağlardan biri olarak gösteriliyor. Yapılan çalışmalarda, yüksek kalitede üretilen rafine pirina yağlarının ayçiçek, soya, mısır yağları gibi kızartmada kullanılan yağlara kıyasla çok daha yüksek dumanlanma noktasına sahip olduğu gözlendi. Bu da yağın defalarca kez kullanılabilmesini ve çok yüksek sıcaklıklarda dahi bozulmamasını sağlıyor. Verde, Amerika standartlarında üretim yapabilen Türkiye’nin tek tesisini bünyesinde barındırıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.