SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

2 tekerlekli isyan: Trafikte biz de varız!

Bu haber 27 Aralık 2023 - 0:40 'de eklendi.

İzmir’de önceki gün bir moto kurye daha kırmızı ışıkta geçen aracın çarpması sonucunda yaşamını yitirirken duruma tepki gösteren Türkiye Moto Kuryeler Platformu (TMKP) İzmir Temsilcisi Mehmet Sirac Aloğlu, moto kuryelerin de artık trafikte olduğunun altını çizdi.

PANDEMİ sırasında ‘gözde’ meslekler arasına giren moto kuryelik çeşitli mesleklerden işsiz kalanların ve/veya başka iş bulamayanların zorunlu tercihi oldu. Moto kuryelerin sayıları her geçen gün artarken peş peşe gelen ölümlü trafik kazası haberlerinde de ciddi bir yükseliş oldu. Sadece 2022 yılında İzmir’de en az 15 moto kurye yaşamını yitirdi. Kimi zaman sipariş yetiştirme baskısı, kimi zaman olumsuz hava koşullarının ve kimi zaman da kendilerini dikkate almayan şoförlerin kurbanı olan moto kurye ölümlerine dün İzmir’de biri daha eklendi. Kırmızı ışıkta geçen servis şoförünün çarpması sonucu hastaneye kaldırılan 30 yaşında Nevruz Gümüş isimli moto kurye 11 gündür verdiği yaşam savaşını kaybetti. 1 çocuk babası Gümüş bugün defnedilecek. Türkiye Moto Kuryeler Platformu (TMKP) İzmir Temsilcisi Mehmet Sirac Alioğlu, iş güvenliği önlemlerinin yetersizliğine ve güvencesiz çalışma koşullarına dikkat çekti.

12 SAAT 10 SAATE İNDİRİLSİN ÇAĞRISI

MOTO kuryelerin yeterli bir eğitim olmadan çalışmaya başlatıldığını ifade eden Alioğlu “Ancak motor kullanmak uçak sürmekten daha tehlikeli. İki teker üzerinde gidiyorsun, soğuk, fırtına, yağış demeden çalışıyorsun. 12 saati aşan çalışma koşulları da bu ölümlerin bir nedeni. Bizim bu konudaki çalışmamız bakanlıkta. Düzenlemenin yasalaşmasını bekliyoruz. Kuryenin mesailerle birlikte 10 saati geçmemesi lazım. Moto kuryeler bir süre sonra beyin hipnozuna giriyor. Dikkat dağılıyor.” dedi.

‘TRAFİKTE BİZ DE VARIZ’

ARAÇ sürücülerinin hala moto kuryeleri dikkate almadığını dile getiren Alioğlu “Pandemi sonrasında moto kuryeler artsa da dört tekerli araç sürücüleri hala kendimizi kanıtlayamadık. Bu da kazalardan biri. Biz de yollardayız artık, bizi de dikkate alsınlar artık. Yollara gerekirse motosikletli olduğunun da hatırlatıldığı işaretlerin artması gerekiyor. Moto kuryelerin de artık hayatın bir parçası olduğu artık kabullenilmeli. Nevruz kardeşimiz de moto kuryeyi dikkate almayarak kırmızı da geçmiş. Kırmızı ışıkta geçtikleri halde bile bizi tekrar almıyorlar.” İfadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.