SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kafes-18 Operasyonu’nda Torbalı’da çok sayıda silah ele geçirildi

Bu haber 14 Aralık 2023 - 0:39 'de eklendi.

Önceki gün Türkiye Genelinde Suç Örgütlerine yönelik yapılan eşzamanlı operasyon kapsamında, Torbalı’daki İnanç Meçul suç örgütü de çökertilmişti. Operasyonda çok sayıda silah ele geçirildiği açıklandı.

YAPILAN paylaşımda; “İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğünün ortak çalışması neticesinde; Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Yönetmek, Üye olmak  TCK 220/3 , Nitelikli Yağma TCK 149 suçlarını işlediği anlaşılan 1 ÖRGÜT ile Yasadışı Silah Ticareti 6136 SKM suçunu işlediği anlaşılan  2 AYRI ÖRGÜT çökertilmiştir.

BU kapsamda İzmir merkezli, 6 dış ilçe (Torbalı, Ödemiş, Çeşme, Bergama, Kınık, Dikili) ile Aydın ili Germencik ilçesinde toplam 29 hedef şüpheli şahsa yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir.  TCK 220 kapsamında başta örgüt lideri olan İnanç MEÇUL ve beraberinde 6 örgüt üyesi yakalanarak gözaltına alınmıştır.

KENDİLERİNİ devlet görevlisi olarak tanıtmak, tehdit ve cebir ile dernek adı altında yardım toplayarak haksız kazanç elde etmek, telsiz ve araçlarında çakar kullanarak kendilerine kolluk görevlisi süsü vererek vatandaşları baskı altına almak, sahte kurum plakaları, kimlikleri kullanmak suretiyle kendilerine imtiyaz sağlama gibi eylemlerle söz konusu suç faaliyetlerine devam ettikleri bilgisi alınmıştır.

TAM BİR CEPHANELİK

YASADIŞI Silah Ticareti 6136 SKM kapsamında suç örgütlerine silah temin ettiği anlaşılan 2 AYRI ÖRGÜT mensubu toplam 21 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Operasyon sonucunda; Toplam 28 şüpheli hedef şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalar neticesinde toplam; 14 Adet Tabanca, 6 adet Ruhsatsız Tüfek, 2 kuru sıkı Tabanca, 1 gaz Tabancası, 13 Şarjör, 121 Fişek, 178 Kartuş, 4 El Telsizi, 15 gram esrar maddesi ve çok sayıda çek-senet ve örgütsel döküman ele geçirilmiştir. İzmir Emniyet Müdürlüğü, şehrimizin huzur ve esenliğini korumak amacıyla suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur…” ifadelerine yer verildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.