SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

16 ortakla yürütülen büyük proje uygulanmaya başlandı

Bu haber 27 Mart 2023 - 0:15 'de eklendi.

İnci Hikmet Tözün Anaokulu öğretmenlerinden Meral Özcan’ın Romanyalı meslektaşı ile kuruculuğunu yaptığı ‘My Material is From Nature’ projesi uygulanmaya başlandı.

TÜRKİYE’NİN farklı şehirlerinden 8 ortakla birlikte; Romanya, Bulgaristan, Polonya ve Litvanya ülkelerinden 8 ortak olmak üzere toplamda 16 ortakla yürütülecek olan projede;  doğada yer alan 6 doğal materyal (toprak, taş, ağaç dalı, kozalak, yaprak ve çiçek) seçildi. Doğal materyaller ile atölye çalışmaları, deneyler, sanat etkinlikleri, oyunlar ve hikaye çalışmaları yapılacak olan bu projede; doğa çocuklara doğal öğrenme ortamı ve doğal materyaller sunarak, çocuğun hayal gücünü, yaratıcılığını, problem çözme becerisini geliştirebilecekler.

ÇOCUKLARIN sürekli oyuncak arayışları doğayla karşılanabilir. Bir çocuk toprağa dokunmadıkça, suyla oynamadıkça hiçbir oyuncak çocuğun bu eksikliğini gideremez. Çocukların farklı materyallerle etkileşim kurmaları onların farkındalık düzeyini artırmaktadır. Bu nedenle bu projeyle birlikte çocuklar farklı materyallerle eğitilerek çevrelerini, doğayı ve dünyayı doğal materyaller aracılığıyla tanıma fırsatına sahip olacaklar. Göknarlar Sınıfı Öğretmeni Meral Özcan, “Okullarda, doğa eğitimini desteklemenin en kolay yolu sınıf ortamında kullandığımız malzemelerin doğal olmasına dikkat etmektir.

ETKİNLİKLERDE çocuğun kullanacağı ders materyallerini, çocuklarla birlikte doğada toplayarak yine çocuklarla birlikte araç-gereç ve çok amaçlı oyuncaklar geliştirebiliriz. Çocukların sınıf ortamında kullanacağı malzemeleri kendisinin üretmesi ayrıca bu çocuklarda, sahiplenme duygusu geliştirir. Sınıfta yaptığı oyuncağı ve materyali koruduğu gibi malzemenin geldiği ortamları yani doğayı da koruyacaktır.” şeklinde konuşurken, Okul Müdürü Erdem Kaya ise; “Erken çocukluk döneminde doğa eğitimi, doğaya yapılmış küçük bir pansumandır. Doğada açtığımız yaraların kapanması çok uzun zaman alacaktır; ancak erken teşhis hayat kurtarır. Çocuklarımız, doğayla ne kadar erken tanışırsa o kadar hızlı müdahale edecektir. Bu projeyle birlikte çocuklarımızda kalıcı öğrenmeyi gelecek yaşantılarına aktarmalarına rehberlik etmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.