SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

150 fabrika, 10 bin kişilik istihdam… Komşu ilçenin kaderi değişecek!

Bu haber 04 Ağustos 2023 - 1:09 'de eklendi.

Torbalı’nın komşu ilçesi olan Bayındır’da Karma Sanayi Bölgesi kurulmasına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onay verildi. 150 fabrika kapasiteli sanayi bölgesinde 10 bin kişilik istihdam sağlanması öngörülüyor.

“ÇİÇEK’İN başkenti” olarak bilinen ve tarımsal üretim ile ihracatın yoğun biçimde gerçekleştiği Bayındır ilçesinde Tarım OSB’nin 1,5 yıl önce hayata geçmesinin ardından Karma Sanayi Bölgesi kurulması için harekete geçilmişti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Bayındır Belediyesi arasında bir süredir konuyla ilgili devam eden görüşmelerin ardından süreç nihayete erdi. Bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen’in katılımı ile yapılan toplantıda hazineye ait bir arazinin Karma Sanayi Bölgesi olarak belirlenmesi kararlaştırıldı ve onay verildi.

10 BİN İŞÇİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

İLÇENİN kalkınmasında önemli bir rol oynayacak olan bölgede 150 fabrikalık kapasitenin olacağı ve 10 bin kişiye istihdam sağlanacağı bekleniyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.