TORBALI Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde açtığı 15 Temmuz Darbe girişimini bütün boyutlarıyla anlatan resim sergisi büyük ilgi görüyor. Önceki gün de Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve AK Parti İlçe Başkanı Hasan Akbıyık sergiyi gezdi. Başkan Görmez, “15 Temmuz, bağımsızlık ve istiklal uğrunda gösterilen bir kahramanlık destanıdır. 15 Temmuz’u ve aziz şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” şeklinde konuştu.
BELEDİYE MEYDANINA TAŞINACAK
24 KASIM günü münasebetiyle açılan sergide 15 Temmuz darbe girişimini anlatan 100 civarında fotoğrafın büyütülmüş kopyaları ile darbe sürecini anlatan görseller yer alıyor. Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinden sonra açılışı yapılan sergiyi binlerce kişi gezdi. 15 Temmuz gerçeğini çeşitli fotoğraflarla anlatan sergi daha sonra Torbalı Meydanı’na taşınacak. Böylelikle 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anma Sergisi daha çok insana ulaşması amaçlanıyor.
BAŞKAN GÖRMEZ, “BU SERGİYİ TÜM VATANDAŞLARIMIZIN GEZMESİ LAZIM”
TORBALI’DA yaşayan herkesin 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anma Sergisi’ni görmesi gerektiğini ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Burada sergilenen fotoğrafların her biri tarihe tanıklık etmektedir.Bu fotoğraflar 15 Temmuz’daki alçak darbe girişimi sırasında milletin demokrasiye ve vatanına nasıl sahip çıktığının da birer şahididirler. Özellikle gençlerimizin bu sergiyi gezmeleri gerektiği kanaatindeyim. Bu vesileyle, 15 Temmuz’da vatanın ve milletin bekası için şehit düşenleri bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.













