SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

11 yaşında ama boyu 70 santimetre

Bu haber 16 Kasım 2022 - 15:42 'de eklendi.

Çaybaşı Mahallesi’nde yaşayan Bedriye Özbek, 12 yıl önce 3’üncü çocuğuna hamile kaldı. Anne karnındayken bebeğinin cücelik, iskeletsel anomaliler ve olağandışı küçük baş boyutu olarak nitelenen ve ender görülen Mikrosefalik Osteodisplastik Primordial Dwarfism (MOPD) Tip 2 hastası olduğu belirlendi. Ancak, buna rağmen Özbek, ‘Burak’ adını verdiği oğlunu dünyaya getirdi.

35 SANTİMETRE boyunda doğan ve doğumundan itibaren de tedavisine başlanan Burak, şu an 11 yaşına geldi. Boyu bugüne kadar sadece 35 santimetre uzadı. 9 aylık bebek kıyafetleri giyen Özbek’in gelişimi son yıllarda daha da durdu. Son bir yılda boyu sadece 1 santimetre uzadı.

ÖZBEK, kol ve bacaklarındaki kemiklerin incelmesi, omurgasında yana eğrilik ve bilek kemiklerinin kısalması gibi ciddi sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor.

BEDRİYE Özbek, beyninin sağ tarafındaki damarlarda tıkanma da bulunan oğlu Burak Özbek’e, doktorların fiziki gelişiminin yeterli olmaması nedeniyle müdahalede bulunamayacaklarını söylediğini belirtti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.