SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

102 yaşında prostat ameliyatı oldu

Bu haber 08 Haziran 2019 - 11:41 'de eklendi.

NÜFUS cüzdanında yaşı 96 görünen ancak gerçek yaşı ‘102’ olan, ‘masada kalma’ riski yüzünden hastane kapılarından döndürülen Hüseyin Fildağlı, sonunda Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde lazer yöntemiyle ameliyat oldu, sağlığına kavuştu. Fildağlı’yı ameliyat yapan Üroloji Doktoru Op. Dr. Erdem Özbek, “Hastamız anestezi ve kanama riski olmadan ameliyat oldu. Türkiye’de genelde 90 yaşın üzerindeki hastalar, risk bulunduğu için pek ameliyat edilmez. Amcamız 102 yaşında, bu nedenle ameliyat büyük önem taşıyordu” dedi. Torbalı’da oturan Hüseyin Fildağlı, sigara ve içki içmeyerek kendine iyi baktığını, sağlıklı yaşadığını ifade ederek, dünyaya gelen torunları ve torunlarının çocuklarıyla hayata daha çok bağlandığını anlattı.

YAŞLI ADAM KENDİNİ İYİ HİSSETTİĞİNİ SÖYLEDİ

HÜSEYİN Fildağlı’nın çocukları, “Babamın yaşına bağlı sorunlar dışında sağlık problemleri yok. İçki, sigara kullanmadığı için sağlıklı yaşadı. Babamız lazer yöntemiyle herhangi bir yaşamsal risk yaşamadan bu derdinden kurtuldu” diye konuştu. Tınaztepe Torbalı Hastanesi Üroloji Kliniği’nden Op. Dr. Erdem Özbek ise şunları söyledi: “Hastamızın lokal anesteziyle ameliyatını gerçekleştirdik. Anestezi uygulamadık, hastayı riske etmedik. Herhangi bir problem yaşamadık ve taburcu ettik.” Hüseyin Fildağlı ise kendisini çok iyi hissettiğini söyledi.

‘GENELDE 90 YAŞIN ÜZERİNDEKİ HASTALAR, RİSK BULUNDUĞU İÇİN PEK AMELİYAT EDİLMEZ’

ÜROLOJİ Doktoru Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye’de genelde 90 yaşın üzerindeki hastalar, risk bulunduğu için pek ameliyat edilmez. Amcamız 102 yaşında, bu nedenle ameliyat büyük önem taşıyordu” dedi. Op. Dr. Özbek, hastanın dinç ve ameliyatı kaldırabilecek kapasitesi olduğunu belirledikleri için operasyona aldıklarını ifade ederek, “Prostat tüm erkeklerde bulunan küçük bir kestane ya da ceviz boyutundaki bir organ. Görevi spermleri taşıyan meninin penisten dışarı çıkmasını sağlamak. Prostat büyüyünce erkeklerin başına dert oluyor. Öyle ki kimi zaman 15 gramken, büyüye büyüye 350 grama kadar çıkıyor. İdrar kesesi büyüyen prostata baskı yaptığından, prostatı büyüyen erkek, günün önemli bir kısmını tuvalette geçirmek zorunda kalıyor. Ama prostat büyümesi yalnızca sık tuvalete gitme sonucuna yol açmıyor. Bazen de kötü huylu olabildiğinden, kanser yapıyor” diye konuştu.

PROSTAT NEDEN BÜYÜYOR?

  1. DR. Özbek, “Genç ve prostatında sorun olmayan erkekler, günde 3-4 saatte bir tuvalete kalkar ya da hiç kalkmazlar. Prostat büyüdüğünde idrar kesesinin önündeki idrar kanalını tıkayabiliyor. Milimetrik büyümeler o kanalın çapında daralmalara yol açıyor. Normal kanaldan geçen idrar, dar kanaldan geçmeye başladığında tamamını dışarı atamıyor. Dışarı atım hızı düştüğü için de idrar, dışarı ince, çatallı, etrafa sıçramalar şeklinde çıkıyor. İdrar kesesi sık dolduğundan, bu sorunu yaşayan erkek sık tuvalete gidiyor. Büyüme sırasında idrar dar kanallardan geçerek kanalın cidarına sürtündüğünden yanma şikayeti duyuluyor. Gece idrara kalkma artıyor. Hastanın uykusu bölünüyor, kaliteli yaşamdan kaybetmeye başlıyor, işinde, gücünde, cinsel aktivitesinde düşüşler başlıyor. Bunlara ilave bazen idrarında kan çıkıyor. İltihap görülüyor” dedi.
Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.