SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘1000 Okul Projesi’ne katıldılar

Bu haber 05 Mayıs 2021 - 21:16 'de eklendi.

Torbalı ilçesinden 3 meslek lisesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan 1000 Okul Projesi’ne dahil edildi.

TÜRK Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Subaşı Mustafa Topalan Çok Programlı Anadolu Lisesi proje kapsamında desteklenecek okullar arasına girdi. Türkiye genelinde bulunan toplam 3 bin 259 mesleki ve teknik Anadolu lisesinden bin mesleki ve teknik Anadolu lisesini kapsayan 1000 Okul Projesi oldukça zengin ve kapsamlı bir proje.

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı, son yıllarda mesleki eğitimde önemli bir dönüşümü sağladı. Mesleki eğitimde yıllardan beri dile getirilen kronik sorunlar birer birer çözülmeye başlandı. Mesleki eğitimin Covid-19 salgını ile mücadelenin ilk aylarında toplumun ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yaptıkları üretimler ve gösterdikleri performans, hepimizin hafızasına kazındı. Mesleki eğitimde öğrenci sayısı ve özellikle başarılı öğrencilerin yönelimleri giderek artıyor.

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı, geliştirdiği yeni projelerle bu iyileşme sürecini sürekli canlı tutuyor. Bakanlık, bu kapsamda en son ‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul’ projesini hayata geçirdi. Projenin kapsamı göz önüne alındığında son yıllarda mesleki eğitimde kalitenin artırılması en önemli adımlardan birisi olduğu görülüyor.

BİR YIL SÜRECEK

BİR yıl sürecek proje kapsamında seçilen okullarda yaklaşık 600 bin öğrenci eğitim alıyor. Okulların seçiminde öğrencilerin devamsızlık oranı, akademik başarı oranı, sınıf tekrarı yapan öğrenci oranı ve örgün eğitim dışına çıkan öğrenci oranı gibi kriterler kullanıldı. Proje kapsamında seçilen okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok-boyutlu olarak desteklenecek. Proje sonunda bu okullarda ciddi bir iyileşme sağlanması ve mesleki eğitimin kalitesinde artış hedefleniyor.

MİLLİ Eğitim tarafından başlatılan 1000 okul projesi çerçevesinde okul yöneticilerine ve öğretmenlere yönelik eğitim programları başlatıldı. Bir taraftan da okulların fiziki altyapısını güçlendirecek çalışmalar hız kazandı. Yeni laboratuvarlar, kütüphaneler, spor alanları kuruluyor. Öğrencilerin temel ve akademik beceri eksikliklerini telafi etmeye yönelik destek eğitim programları uygulanıyor. Öğrencilerin kişisel gelişimlerini desteklemeye yönelik farklı destek programları ve ebeveynlerin eğitim düzeylerini artırmalarına yönelik eğitim destekleri sunuluyor.

OKUL YÖNETİCİLERİ VE ÖĞRETMENLER UNUTULMADI

PROJE kapsamında okul yöneticilerine ve öğretmenlere yönelik eğitimler düzenleniyor. Öncelikle yönetici ve öğretmenlerinin proje farkındalığını artırmak ve bilgilendirmek için tüm okullara yönelik eğitimler düzenlendi. Bu eğitimler 81 ilin tamamında devam ediyor. Ayrıca, okul yöneticilerine yönelik kişisel gelişim ve liderlik eğitimleri düzenleniyor. Bir taraftan da okullardaki tüm meslek alan ve atölye öğretmenleri proje süresince iş başı ve mesleki gelişim eğitimleri almaları sağlanıyor.

122,5 MİLYONLUK DESTEK YAPILDI

MİLLİ Eğitim Bakanlığından edinilen bilgiye göre 1000 Okul projesine dahil olan okulların bakım ve onarımlarına öncelik verildi. Bu kapsamda şu ana kadar 20 milyon TL’lik onarım desteği sağlandı. Okulların tamamında kütüphane ve bilgi iletişim teknolojileri derslikleri kurulması hedefleniyor. Şu ana kadar 350 okulda kütüphane oluşturuldu. Mevcut laboratuvarların donanımı güncelleniyor. Sadece bu iyileştirmeleri için şu ana kadar 85 Milyon TL destek sağlandı. Projenin il etabında şu ana kadar 122,5 Milyon TL’lik destek sağlanmış oldu.

AYRANCILAR’DA YENİ BİR VİZYONA DOĞRU

AYRANCILAR’DA eğitim ve öğretime faaliyetine devam eden Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tam anlamıyla baştan aşağı değişime uğradı. İdareci ve öğretmenlerin özverili çalışmaları ile okulun fiziki durumunda değişiklikler yapıldı. Atölyeler, ilgi ve yetenek köşeleri oluşturuldu. Çeşitli bilgi ve kültür etkinlikleri ile öğrencilerin dikkatleri eğitim ve öğretim ortamına çevrildi. Avrupa Birliği destekli Erasmus+ projelerine katılım sonucu okulun vizyonu değişti. Bu çalışmalar öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine büyük katkı sağladı. 1000 Okul Projesi’ne de dâhil olan Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi artık yepyeni bir vizyona doğru emin adımlarla ilerliyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.