SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

​Tohumluk bayi denetimleri tüm hızıyla devam ediyor

Bu haber 14 Mart 2023 - 0:49 'de eklendi.

Piyasada tohumluk satışlarının devam etmesi ile ilçe genelinde hız kesmeden denetimlere devam ediliyor.

TOHUMLUK bayii denetimlerimiz ilçe müdürlüğümüz teknik personeli tarafından sürdürülüyor” şeklinde Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından açıklama yapılırken, “Bilindiği üzere, 5553 sayılı  “Tohumculuk Kanunu” ve ilgili yönetmelikler gereği, Tohumculuk piyasası denetim faaliyetlerinde temel prensip çiftçilerimizin standartlara uygun tohumluklara ulaşmasının sağlanması, tohumculuk piyasasından görev alan paydaşların özendirilmesi, uyarılması ve yönlendirilmesi ile tohumculuk piyasasında bilinçli bir biçimde 5553 sayılı Kanun’da belirtilen cezai hükümleri ihlal eden kişilere idari para cezası uygulanması ile cezai işleme konu olan tohumlukların müsadere edilmesidir. Ülkemizde Tohumculuk Kanunu kapsamındaki denetimler; Bakanlığımıza bağlı 81 İl Müdürlüğü ve İllere bağlı yetkilendirilmiş İlçe Müdürlüklerinde görevli Tohumluk Kontrolörleri tarafından yürütülmektedir.

DENETİMLER esnasında tohumlukların, sertifikasyon yönetmeliğinde belirtildiği şekilde ambalajlanıp, etiketlenmiş olup olmadıkları kontrol edilmektedir. Ayrıca tohumluklara ait sertifikalar da yine kontrolörlerimiz tarafından denetletmektedir. Denetim esnasında alınan numuneler ilgili Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğüne gönderilerek analizine tabi tutulmaktadır.

AYRICA 5553 sayılı Tohumculuk Kanunu ve ilgili yönetmelikler kapsamında Bakanlığımızdan yetki almadan tohumluk üreten ve pazarlayan kişilere ilgili kanun kapsamında idari yaptırım uygulanacağı unutulmamalıdır.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.