SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Filiz: Emlak piyasası yeniden hareketleniyor!

Bu haber 25 Temmuz 2019 - 15:54 'de eklendi.

Seçimler nedeniyle tüm Torbalı dahil tüm Türkiye’de durgunlaşan emlak piyasası, yeni gayrimenkul projeleri ve yerel seçimlerin ardından yeniden hareketlenmeye başladı. TOREMDER Başkanı Serkan Filiz, “Ev kredi faizleri 1,49 oranına kadar geriledi. Özel ödeme planları ile 1,25 kadar düşüyor. Ev almanın tam zamanı” dedi.

TÜRKİYE’NİN son yılların en zor ve çalkantılı yerel seçimini yaşadığını ve seçim öncesi yatırımcı ve ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere tüm piyasalarda şimdilik durgunluk yaşandığını belirten  Torbalı Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Filiz, seçim sonrası yaşanan ılıman açıklamalar ile bu durgunluğun ertelendiğin belirtti. Torbalı’da son bir yıla bakıldığında daha önceki yıllara göre daralma ve emlak alım, satımında azalma görüldüğünü belirten Filiz, “Bu nedenle yılın bu çeyreğinde emlak almak ve yatırım yapmak için doğru bir dönem. Orta ve uzun vadede borçlanarak emlak almak isteyenlerin, böyle dönemlerde genellikle satın alma kararlarını piyasalar normale dönene kadar erteleme eğiliminde olduğunu söyleyebiliriz. Ancak emlak almak için doğru zamandayız. Doların lira karşısındaki değer kazancı, inşaat maliyetlerini de etkiledi.

EMLAK ALANLAR KARDA

YÜKSELEN kur ve faizler nedeniyle inşaat firmaları, maliyetleri yükselmesine rağmen stoklar nedeniyle bu artışı fiyatlara yansıtmadı. Sektörde kar marjı da sanıldığı kadar yüksek olmadığından şirketler maliyet artışını fiyatlara en az yüzde 10-15 yansıtacaktır. Yani şimdi emlak alanlar, daha şimdiden bu oranda karda olacak diyebiliriz. Bu nedenle emlak almayı düşünenler, fiyat artışlarından etkilenmemek için faizdeki oynamalara bakmamalı, emlak almak için harekete geçmelidir” diye konuştu. Döviz ve altının gayrimenkuldeki kazancı sağlayamadığını söyleyen Filiz, marka değeri yüksek firmaların bünyelerinde sağladığı avantajlı ödeme planları ve faizi sübvanse etmelerinin, bu dönemde konut alıcıları için avantaj yarattığını belirtti.

KENTSEL PROJELERİN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTACAK

YEREL seçimlerin ardından oluşan tablonun Torbalı’da yeni bir dönemin başlayacağının işaret olduğunu söyleyen TOREMDER Başkanı, “Kentsel projelerin çeşitliliği artacak, hizmet yarışı hızlanacaktır. Bu değişimin emlak çeşitliliğini ve kalitesini artıracağını söyleyebiliriz. Bu durum yatırımcı ve ihtiyaç sahiplerine önemli bir avantaj sağlayacaktır. Bu avantajı elde edebilmek için bir an önce satın alma yapılmalı, yansıyacak fiyat artışlarından korunulmalıdır.” İzmir’de kentsel dönüşüm yasasının, uygulananın aksine parsel bazında değil, daha büyük ölçekte, ada veya bölge bazında planlanarak uygulanmasının şehre değer katacağını belirten Filiz, “Kentsel yenilemede ki başlayan uygulamaların doğru yapılması, sağlanacak katma değer ve yasam kalitesi açısından yer sahipleri, müteahhit ve yatırımcı için daha karlı olacaktır” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.