Torbalı İlçesi’ndeki Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan ahşap boyama kursuna katılan kadınlar, ahşap hediyelikleri boyayarak yeteneklerini ortaya çıkartttı.
Bünyesindeki birçok kurs ile vatandaşlara meslek kazandıran Torbalı Halk Eğitim Merkezi, Ayşegül Gürhan’ın verdiği ahşap boyama kursuyla pek çok kursiyere yeni bir el becerisi kazandırdı. Kendilerinin tasarladıkları ahşap oyuncak ve hediyelik eşyalara can veren, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kursiyerler yeteneklerini geliştiriyor.
Torbalı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Emine Çobanoğlu, kurs sayesinde kadınlarda var olan yeteneklerin ortaya çıkarıldığını belirterek “Yoğun ilgi gören, usta-çırak usulü ile verilen eğitimde geleneksel sanatlardan olan ahşap yaşatılıyor” dedi.
Topluma nitelikli iş gücünün kazandırılmasının yanı sıra geleneksel el sanatlarının yaşatılması noktasında da Halk Eğitim Merkezi’nin önemli sosyal sorumluluk projeleri üstlendiğini kaydeden kursiyerlerden Ayşegül Gürhan, “Ahşap boyama kursuna katılarak el becerilerinin yanı sıra hayal dünyamızı da geliştiriyoruz. Buradaki kursiyerler genellikle daha önce eline fırça almamış. Ama burada aldığımız eğitim ile kendilerine ait bir iş yeri açma fırsatı bulanlar var” dedi. (DHA)















