SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yerli hasat makinesi zeytin sezonuna damga vuracak

Bu haber 22 Ekim 2018 - 13:19 'de eklendi.

Kendi ürettiği yerli Olive Power marka zeytin hasat makinesi ile adını ülke genelinde duyuran Demirayak Tarım’ın yerli hasat makinesi büyük ilgi görüyor.

AYRANCILAR Mahallesi’nde hizmet veren Demirayak Tarım, kendi ürettiği zeytin hasat makinesi ile hasat sezonunda farkını ortaya koyuyor. Son teknoloji ile üretilen yerli üretim zeytin hasat makinesine ilgi her geçen gün artmaya başladı. 2012 yılında Ayrancılar’da kurulan Demirayak Tarım, tarımsal her türlü faaliyette kullanılacak ekipmana sahip. Demirayak Tarım, yurt dışından ithal ettiği tarımsal makinelerle çiftçilerin ihtiyaç duyduğu ekipmanları temin ediyor. Ağırlıklı olarak zeytincilik alanında satışlarını sürdüren firma, dünyaca ünlü zeytin hasat makinelerini satışa sunuyor. Ürün gamını artıran Demirayak Tarım’ın bünyesinde motorlu testere, motorlu tırpan, ilaçlama makinesi, çapa makinesi ve bunlara ait ekipmanlar da yer alıyor. Demirayak Tarım, sadece Torbalı ve çevre ilçeler değil, Türkiye’nin dört bir yanına ürün satışı gerçekleştiriyor.

OLİVE POWER’A BÜYÜK İLGİ

BÜNYESİNDE Flex-T’nin yanı sıra Olima ve Minelli Pro 500 zeytin hasat makineleri de bulunan Demirayak Tarım, bu makinelerin bölge bayiliğini de gerçekleştiriyor. Firma sahibi Volkan Demirayak, özellikle yerli zeytin hasat makinesinin çok yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Demirayak: “Olive Power markalı ürünümüz sofralık zeytin için kullanılıyor. Kancalı zeytin hasat makinemiz tam bir zeytin dostu. Dakikada 3 bin devir yapabilen 52 cc motorlu sırt tırpanı ile çalışıyor. Ağaca hiç zarar vermiyor. Ucundaki kanca ile ağacın dalını sallayarak, zeytin tanelerinin dökülmesini sağlıyor. Şuanda yoğun bir talep var. Tamamen yerli olan bu ürünümüzü birçok bölgede satışta… Yağlık zeytinde olduğu gibi sofralık zeytinde de iddialı konuma geldik” diye konuştu.

SIRIK DEVRİ TAMAMEN KAPANDI

DEMİRAYAK: “Ama şimdilerde durum değişti. Çiftçi artık bu ürünün ne kadar önemli olduğunun farkında. Bizzat kendisi gelip bu ürünü bizden temin ediyor. Zeytin toplama makineleri ile sırık devri tamamen kapandı. Bu cihazlar ortalama 5 kişinin yapacağı işi bir günde yapıyor. Bu 5 kişi 1000 kilogram zeytin toplarken, makine ile bir ton toplanabiliyor. Çiftçi hem zamandan hem de işçiden tasarruf yapıyor. Bu yıl Ege Bölgesi’nin büyük bir kısmında hasat gerçekleştiriliyor. Yoğun bir talep var. Şu anki ilgi, bu hedefimizi tutturacağımızı gösteriyor” şeklinde konuştu. Deneyimli firma ayrıca, zirai ilaç, gübre ve haşere kontrol ilaçları da satıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.