SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

50 bininci bağışçı Torbalı’dan

Bu haber 16 Nisan 2018 - 7:34 'de eklendi.

İzmir organ bağışında yine şampiyonTürkiye’nin yıllardır en fazla organ bağışı yapılan ili İzmir’de 50 bininci bağış gerçekleşti. İlaç mümessili olarak çalışan ve hastanelerde gördüğü organ nakli bekleyen hastalarla ailelerinin yaşadıklarından etkilenerek bağışçı olan Torbalı Sağlık Meslek Lisesi’nden mezun genç kadına sertifika verildi

İLAÇ mümessili olarak çalışan ve hastanelerde gördüğü organ nakli bekleyen hastalarla ailelerinin yaşadıklarından etkilenerek bağışçı olan genç kadına sertifika verildi. Torbalı Sağlık Meslek Lisesi Tıbbi Sekreterlik Bölümü’nden mezun olan 26 yaşındaki Ezgi Gilgütay, 3 ay önce bir ilaç firmasında mümessil olarak işe başladı. Organ bağışı konusunda daha önce ön yargıları bulunan Gilgütay, ilaç tanıtmak için gittiği hastanelerde karşılaştığı nakil bekleyen hastalar ve ailelerinin durumlarından çok etkilendi.

50 BİNİNCİ KİŞİ OLDUĞUNU ÖĞRENEN GENÇ KADIN İKİNCİ BİR MUTLULUK YAŞADI

HASTALARI ziyaret ederek onlara ve yakınlarına moral vermeye çalışan Gilgütay, doktorların önerisiyle bağışçı olmaya karar verdi. Yapılan tetkikler sonucu organ bağışında bulunması uygun görülen Gilgütay, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Bağış Birimi’nde tüm organlarını bağışladı. Bağış işlemlerinin ardından İzmir’de organ bağışlayan 50 bininci kişi olduğunu öğrenen genç kadın ikinci bir mutluluk yaşadı. Gilgütay’a İzmir Sağlık Müdürü Bediha Salnur tarafından plaket ve teşekkür belgesi verildi.

“KENDİMİ ONLARIN YERİNE KOYDUM”

EZGİ Gilgütay, organlarını bağışladığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Organlarını bağışladıktan sonra hastaların yanına giderek mutluluğunu onlarla paylaştığını belirten Gilgütay, “Ben bu sıkıntıları yaşamadan kendimi onların yerine koydum. Organlarım toprağın altında çürüyeceğine bir sürü insana hayat olacak” dedi.

“İZMİR ORGAN BAĞIŞINDA YİNE ŞAMPİYON”

İZMİR Sağlık Müdürü Bediha Salnur da, kent insanının duyarlılığı sayesinde 2013 yılından bu yana organ bağışında İzmir’in Türkiye birincisi olduğunu, 2017 yılında kent genelindeki hastanelerde bin 112 hastaya organ ve doku nakli yapıldığını söyledi. Salnur, “2018 yılının Mart ayı itibariyle 50 bininci bağışımıza ulaştık. Bu bağışı ilaç mümessili ve hastaneye giren bir hanımefendinin yapması büyük bir avantaj. İzmir yine bu konuda birinci durumda ama yeterli görmüyoruz. Hala çok organ bekleyenimiz var. Biz ‘toprak olacak bedenler can olsun.’ diyoruz” ifadelerini kullandı. Bediha Salnur, İzmir’in ardından İstanbul’un 42 bin 130, Manisa’nın 21 bin 569, Kocaeli’nin 19 bin 257, Ankara’nın ise 14 bin 928 bağışçıyla en fazla organ bağışında bulunulan iller olduğunu belirtti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.