SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Masal Dünyası’nda bilinçli öğrenciler yetişiyor

Bu haber 28 Kasım 2017 - 9:56 'de eklendi.

Torbalı’da eğitim veren Özel Torbalı Masal Dünyası Anaokulu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrencilere işaret dili eğitimi verirken, bu dersler velilerden tam not alıyor.

ALPKENT Mahallesi’nde eğitim veren Masal Dünyası Anaokulu, örnek bir projeye imza atıyor. Okul yönetimi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında miniklere işaret dili dersi veriyor. Bu eğitimler ise hem velilerin, hem de uzmanların takdirini kazandı. Masal Dünyası Anaokulu Müdürü Zeynep Emirdar, işaret dili eğitimini anaokulundaki 3-6 yaş arası çocukların aldığını belirtti. Bir eğitimci olarak çocukların büyüdüklerinde duyarlılık kazanmalarını, engelli çocukları anlamalarını, onlara destek olmalarını amaçladıklarını kaydeden Emirdar, “Velilerimiz bu konuda bize çok destek oldular. Hatta, videoya alın evde biz de evde çalıştıralım, biz de öğrenelim diyorlar. Çocuklarının böyle bir eğitim almalarından dolayı velilerimiz inanılmaz mutlular ve okulumuzun bu eğitimi başlatıp öncülük etmesinden dolayı çok gurur duyuyoruz diyorlar. Sosyal anlamda da gelişiyorlar aslında çocuklar” dedi.

YARARLARI HAKKINDA BİRÇOK ÇALIŞMA VAR

İŞARET dili eğitmeni ise yaptığı açıklamada, anaokulundaki bu çalışmayla toplumdaki duyarlılığın artacağını söyleyerek, “Çalışma sonuçlarına göre duyan çocuklarda, işaret dili eğitiminin, dil, bilinçsel, duygusal ve sosyal gelişimleri üzerinde birçok olumlu etkileri olduğu bilimsel olarak ispatlandı. Duyan çocukların ikinci bir dil olarak işaret dili öğrenirken elde edeceği yararlar üzerine birçok çalışma yapıldı” diye konuştu.

‘İŞİTME ENGELLİ BİRİYLE KARŞILAŞTIĞINDA KORKMAYIP BİLİNÇLİ OLACAK’

MASAL Dünyası Anaokulu Müdürü Emirdar, şöyle konuştu: “Bir ana sınıfında İngilizce varsa yabancı dil olarak kesinlikle işaret dili de olmalı. Çocuk okul içinde İngiliz çocukla karşılaşmayacak ama bir işitme engelliyle karşılaşacak. İşaret dili bilmeyen çocuk işitme engelliyi gördüğü zaman korkup tedirgin olacak. Hasta mı? Neden konuşmuyor? Dili mi yok? diye düşünecek, birçok tedirginliği oluşacak. Burada işaret dili eğitimi almış öğrenciler günlük hayatlarında ya da eğitim hayatlarında işitme engelli biriyle karşılaştığında korkmayıp bilinçli olacak. Her iki tarafta iletişim güçlüğü çekmeyecek” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.