TORBALI ilçesinde yaşayan 32 yaşındaki Fatih Bozkurt, stajyer olarak başladığı iş yerinde bir müddet sonra kendi işini kurdu ve mesleğin adeta zirvesine yükseldi. Yaklaşık 40 ülkeye yüzde yüz yerli makineleri ihraç eden Bozkurt, “Türk ekonomisine büyük katkılar sağlamak istiyoruz” dedi.
BORÇLA BAŞLADI
BOZKURT, yıllar önce bir iş yerinde stajyer tornacı olarak mesleğe ilk adımı attı. Oldukça meraklı olan ve mesleğin inceliklerini kavramaya çalışan Bozkurt, borç alarak 2003 yılında Torbalı ilçesindeki Yazıbaşı Mahallesi bölgesinde küçük bir makine tesisi kurdu. Fatih Bozkurt, burada beton ve taş fabrikalarında kullanılan makinelerinden üretmeye başladı. Yüzde yüz yerli olarak ürettiği makinelerin pazarlamasını iyi yapan Bozkurt, bazı ülkelerden teklif aldı. Bozkurt, Azerbaycan, Mısır, Umman, Ukrayna derken tam 40’a yakın ülkeye makineleri ihraç etmeye başladı. Bozkurt, “Konkasör sektörü özellikle 2000’li yıllarda büyük oranda büyümeye başladı. Bizler ise bu sektöre temelden 2003 yılında girdik ve oldukça büyük başarılara imza attık. Bu başarımızın en büyük sebebi ise yaklaşık 14 yıldan bu yana aynı ekibimiz ile iş yapıyor olmamız” dedi.
‘TÜRK EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKILAR SAĞLAMAK İSTİYORUZ’
“MADENCİLİK sektöründe Türk ekonomisine büyük katkılar sağlamak istiyoruz” diyen Bozkurt, “Bu sebeple ürettiğimiz her makinede kaliteyi maksimuma çıkartırken, müşteri memnuniyetini sağlamak adına fiyatlarımızı da minimize etmekteyiz. Bizim gayemiz ülkemizi bu sektörde temsil ederek dünya devi dediğimiz bazı konkasör ve beton santrali firmalarının da önüne geçerek, madencilik sektöründe Türk ekonomisine büyük katkılar sağlamak” diye konuştu.