SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Haftada en az iki kez balık tüketin

Bu haber 21 Ekim 2017 - 10:36 'de eklendi.

Torbalı’da hizmet veren Erol Balıkçılık’ın işletmecisi Turgut Öztaş, palamut, uskumru, deniz çuprası, sardalye ve hamsinin bu dönemde bolca bulunduğunu ve en fazla tüketilen balık çeşitleri olduğunu söyleyerek balığın faydalarından bahsetti. Öztaş, ‘Haftada en az iki kez balık tüketin’ dedi.

HAFIZAYI, kemikleri ve gözleri kuvvetlendirmesinden alzheimer riskini ve kötü kolesterolü düşürmesine kadar birçok faydası bulunan balık, kapalı olan sezonun ardından yeniden tezgahlardaki yerini aldı. Palamut, uskumru, deniz çuprası, sardalye ve hamsi bu ayda en bol olan balık çeşitlerinden… Kapalı pazaryerinde hizmet veren Erol Balıkçılık’ın işletmecisi Turgut Öztaş, “Balığın en bol dönemini yaşıyoruz. Özellikle bugünlerde mevsim geçişi nedeniyle yaygınlaşan enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırmada etkili bir rol oynuyor. Haftada en az iki kez balık tüketin” diye konuştu.

BALIĞI ASLA KIZARTMAYIN

EROL Balıkçılık’ın işletmecisi Turgut Öztaş, sağlık üzerinde çok yönlü etkisi olan balığın mutlaka haftada iki kez tüketilmesi gerektiğini belirterek, en yüksek faydayı sağlayabilmek için balığın doğru hazırlanması ve doğru tüketilmesinin önemini anlattı. Öztaş, “Balığı asla kızartmayın çünkü kızartıldığında ağırlığının yarısı kadar yağ çeker, besin değerini kaybeder ve kalori miktarı artar. Izgara yapmak, fırınlamak veya sebzelerle birlikte buharda pişirmek besin değerlerini korumasını sağlar. Balıkta en az bulunan vitamin C vitamini. Bu nedenle balığın yanında yeşil salata tüketmeyi tercih edin. Özellikle bol limonlu bir yeşil salata balıktaki C vitamini açığını da lezzetli şekilde kapatan çok iyi bir seçim olacak” dedi.

BALIĞA LİMON SIKIN

GEREK hazırlarken gerekse tüketirken mutlaka balığa limon sıkılmasının önemini vurgulayan Turgut Öztaş, “Balığı gerek hazırlarken gerekse tüketirken mutlaka limon sıkın. Limonun içinde bulunan C vitamini, balıktaki omega 3’ün vücuttaki kullanımını artırıyor. Balıkları çok fazla pişirmek protein kaybına neden olur ve balıktaki proteinin vücudumuz için bir yararı kalmaz. Bu sebeple balıkları hafif sulu kalacak şekilde pişirmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.