İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edilen plan değişikliğiyle, Torbalı’nın komşu ilçesi Kemalpaşa’nın Çiniliköy Mahallesi’nde bulunan 172 ada 123 parselin kullanım kararı değiştirildi. “Yüksek Öğretim Alanı” olarak planlanan taşınmaz yeniden “Belediye Hizmet Alanı”na çevrildi.
2020’DE ÜNİVERSİTE ALANI OLMUŞTU
SÖZ konusu alan, 2016 yılında “Belediye Hizmet Alanı” olarak belirlenmiş ve Kemalpaşa Belediyesi tarafından buraya ruhsatlı bir düğün salonu yapılmıştı. Ancak 2020 yılında onaylanan imar planıyla parselin kullanım kararı “Yüksek Öğretim Alanı” olarak değiştirilmişti.
Belediyenin hazırladığı yeni plan raporunda, aradan geçen sürede yüksek öğretim kullanımına yönelik herhangi bir çalışmanın hayata geçirilmediği belirtildi. Alanın mevcut yapısı ve bölgenin ihtiyaçları dikkate alındığında üniversite kararının uygulanabilirliğinin sınırlı kaldığı ifade edildi.
GEREKÇE MEVCUT KONGRE MERKEZİ
PLAN değişikliğinin, parselde bulunan düğün salonunun kullanımının sürdürülmesi ve bölgenin sosyal-kültürel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yapıldığı kaydedildi. Ayrıca mevcut yapının ekonomik ömrünün değerlendirilmesi ve kamu kaynaklarının verimli kullanılması da gerekçeler arasında gösterildi.
Parsel üzerinde halen Kemalpaşa Belediyesi Alparslan Türkeş Kongre Merkezi hizmet veriyor. Kabul edilen 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişiklikleri yayımlanarak askıya çıkarıldı.















