Torbalı Romanya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Rogöçder), uluslararası alanda gerçekleştirdiği güçlü hamlelerine bir yenisini daha ekledi. Rogöçder, Romanya’nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Asociația Lunca Pogănișului ile iki ülke arasındaki kültürel, eğitsel ve sosyal bağları güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir iş birliği protokolüne imza attı.
BİR dizi resmi ziyaretler için Bükreşe giden Rogöçder Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Eren burada Asociația Lunca Pogănișului Başkanı Crainic Daniela Liliana ile imza töreninde bir araya gelerek Türkiye ve Romanya arasındaki tarihi dostluğu geleceğe taşıyacak stratejik adımlar karara bağlandı.
CUMHUR EREN: KÜLTÜREL MİRASIMIZI GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ”
PROTOKOL töreninin ardından açıklamalarda bulunan Rogöçder Başkanı Cumhur Eren, sınırları aşan bir iş birliğine imza atmaktan gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Asociația Lunca Pogănișului ile başlattığımız bu ortaklık, sadece kâğıt üzerinde kalacak bir anlaşma değil; iki halkın kalbini birbirine daha da yakınlaştıracak canlı bir köprüdür. Torbalı’da hayata geçireceğimiz projelere Romanya’daki dostlarımızın deneyimlerini entegre ederken, ortak kültürel mirasımızı, geleneksel kıyafetlerimizi ve mutfak kültürümüzü (Gastro-Diplomasi) Avrupa standartlarında projelerle taçlandıracağız. Bu tarihi adımın her iki derneğe ve ülkelerimize hayırlı olmasını diliyorum.”
GENİŞ KAPSAMLI PROJELER YOLDA
İKİ kurum arasında imzalanan bu stratejik protokol; gençlik değişim programları, ortak kültürel festivaller, akademik araştırmalar ve sivil toplum kapasite geliştirme çalışmalarını da kapsıyor. Önümüzdeki günlerde proje ekiplerinin bir araya gelerek AB fon başvuru süreçlerini ve “Kültür Köyü” projesinin yol haritasını detaylandıracağı bildirildi















