Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçede meydana gelen afetlerin ardından zarar gören üreticilere yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle tarım arazilerinde oluşan hasarın belirlenmesi için teknik ekipler sahaya inerek incelemelerde bulundu.
ÇİFTÇİLER TEK TEK ZİYARET EDİLİYOR
MÜDÜRLÜĞE bağlı teknik personeller, zarar tespit çalışmaları kapsamında çiftçileri birebir ziyaret ederek yaşanan kayıplar hakkında detaylı bilgi aldı. Yapılan ziyaretlerde üreticilerin talepleri dinlenirken, süreçle ilgili bilgilendirmeler de gerçekleştirildi.
AMAÇ: KAYIPLARIN DOĞRU TESPİTİ
GERÇEKLEŞTİRİLEN çalışmaların temel amacının, afet nedeniyle oluşan zararların doğru ve eksiksiz şekilde belirlenmesi olduğu vurgulandı. Bu sayede üreticilerin mağduriyetinin en aza indirilmesi ve gerekli desteklerin hızlı bir şekilde sağlanması hedefleniyor.
DESTEK ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK
TORBALI İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, afetlerden etkilenen tüm üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti. Sahadaki çalışmaların tamamlanmasının ardından gerekli raporlamaların yapılacağı ve ilgili kurumlarla koordineli şekilde sürecin yürütüleceği ifade edildi.















