SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İzmir, kendi yemek sepetini kuruyor: Torbalı esnafı da rahatlayacak

Bu haber 04 Eylül 2025 - 2:06 'de eklendi.

Yemek sepeti gibi şirketlerin yüzde 46’ya varan komisyonlarının, lokantacı esnafının kazancını büyük ölçüde erittiğini belirten İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Doğan Kılıç, “İzmir, kendi yemek sepetini kuruyor. Bir şirketle anlaştık, altyapıyı oluşturma çalışmalarımız sürüyor. Yeni şirketimizle ödeyeceğimiz komisyon, bugünkü komisyon oranının yarısından az olacak” dedi.

LOKANTACI esnafının en çok şikâyet ettiği konulardan biri olan yüksek komisyon kesintileri, uzun süredir gündemdeki yerini koruyor. İzmir Lokantacılar Odası, yapılan tüm girişimlere rağmen azalmayan, aksine artan oranlarla baş edemeyince B planını devreye aldı. İzmir merkezli bir şirketle işbirliği yapan Oda, “İzmir’in kendi yemek sepeti” projesini hayata geçirerek hem esnafın hem de vatandaşın kazanacağı bir sistemi hayata geçirmeyi hedefliyor.

TORBALI’DAKİ lokantacı esnafının da büyük ilgi gösterdiği proje sayesinde, yemek siparişlerinde kesilen yüksek komisyonlar yarı yarıya düşecek. Böylelikle hem işletmelerin yükü azalacak hem de tüketiciler daha uygun fiyatlarla yemek sipariş edebilecek.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.