SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Bugün itibarıyla balık sezonu açıldı, tezgahlar şenlendi

Bu haber 01 Eylül 2025 - 1:10 'de eklendi.

15 Nisan’da başlayan 4,5 aylık av yasağı bugün sona erdi. Balıkçılar ‘vira bismillah’ diyerek denize açılacak, tezgâhlarda hamsi, palamut ve istavrit bol olacak.

TÜRKİYE’DE balıkçılık sezonu 1 Eylül yani bugün itibarıyla açılacak. 4,5 aydır süren av yasağı, balık popülasyonunun yenilenmesini sağladı. Balıkçılar sezonun açılmasıyla birlikte denize çıkmaya hazırlanıyor.

ÖZELLİKLE hamsi, palamut ve istavritin tezgâhlarda bol ve uygun fiyatlarla yer alması bekleniyor. Balıkçılar, “vira bismillah” diyerek denize açılırken, vatandaşlar da taze balık almak için şimdiden hazırlık yapıyor.

UZMANLAR, av yasağının ardından denize açılan balıkçılar sayesinde bu yılın bereketli geçebileceğini ifade ediyor ve sürdürülebilir balıkçılık için kurallara uyulması gerektiğini hatırlatıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.