Torbalı’daki balıkçılar, yaz aylarında etkisini gösteren aşırı sıcakların tezgâhlardaki balık çeşitliliğini azalttığını belirterek, 1 Eylül’de başlayacak yeni deniz balığı sezonunu umutla bekliyor.
ESNAFA göre, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar hem balıkçıların ava çıkmasını zorlaştırıyor hem de balıkların yüzeye çıkmasını engelliyor. Bu nedenle son haftalarda tezgâhlarda tatlı su balıkları ve kültür balıkları ön planda yer aldı.
1 EYLÜL İLE BİRLİKTE TEZGÂHLARDA 30-40 ÇEŞİT BALIK YER ALACAK
ŞU sıralar alabalık, somon, çupra, levrek gibi türlerin yanı sıra tatlı sulardan sazan ve turna balığı bulunabiliyor. Ancak balıkçılar, eylül ayı itibarıyla denizlerdeki av yasağının kalkmasıyla birlikte tezgâhlarda 30-40 çeşit balığın yer alacağını ifade ediyor.
HAREKETLİLİKTE CİDDİ BİR ARTIŞ YAŞANACAK
VATANDAŞLARIN da yeni sezonla birlikte hem daha uygun fiyatlarla hem de bol çeşit balığa ulaşabileceğini belirten esnaf, “Sezon açıldığında hem satışlarda hem de hareketlilikte ciddi bir artış yaşanacak” dedi.