SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Ege’nin sofralık hazinesi fasulye, Torbalı’da yüzleri güldürdü

Bu haber 04 Ağustos 2025 - 1:48 'de eklendi.

Torbalı’da bu yıl fasulye üretimi hem üretim alanı hem de fiyatıyla dikkat çekiyor. Ege mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan taze fasulye, bu sezon ilçedeki çiftçilerin en çok tercih ettiği ürünlerden biri oldu. Geniş tarlalarda özenle yetiştirilen ürün, verim ve kalite açısından da üreticinin beklentilerini karşılamış durumda.

TORBALI’NIN verimli topraklarında yetiştirilen fasulyenin kilogram fiyatı tarladan satışta 30 ila 50 lira arasında değişiyor. Fiyatların makul seviyelerde olması, hem üreticinin hem de tüketicinin yüzünü güldürüyor. Hasadın başladığı bu günlerde tarlalarda hummalı bir çalışma yürütülürken, üreticiler bu sezonun bereketli geçtiğini belirtiyor.

ÇİFTÇİLER, özellikle bu yıl havaların tarıma elverişli seyretmesi ve doğru sulama tekniklerinin uygulanması sayesinde yüksek verim elde ettiklerini ifade ediyor. Aynı zamanda, artan yerel talep nedeniyle fasulyeye olan ilginin yükseldiği ve bu durumun fiyatlara da olumlu yansıdığı görülüyor.

TORBALI’DA son yıllarda sebze üretimi artış gösterirken, fasulye gibi hem iç piyasada rağbet gören hem de ekonomik değeri yüksek ürünlere yönelimin arttığı dikkat çekiyor. Tarım yetkilileri ise üretimin sürdürülebilir şekilde devam etmesi için çiftçilere teknik destek sağlamaya devam ediyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.