SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Akdeniz Meyve Sineği’ne tuzak

Bu haber 10 Eylül 2024 - 14:12 'de eklendi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Torbalı genelinde üreticilere destek olmak için feromon tuzaklama çalışması yaparak ürünleri Akdeniz meyve sineği zararlarından korudu.

VERİMLİ toprakları ile tarım kenti olan Torbalı’da üreticilere destek olmaya eden İlçe Tarım, özellikle narenciye, şeftali, hünnap, incir gibi ağaçlardaki ürünlere zarar veren Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı mücadelesini sürdürüyor.

TORBALI’DAKİ tarlalara giderek bugüne kadar çok sayıda binferomon tuzaklama yapan İlçe Tarım’ın bu hizmetinden üreticiler memnuniyet duyuyor. Üreticiler, yıllardır organik ürünler yetiştirmek için çabaladığını ve İleç Tarım’ın ayaklarına kadar getirdiği bu hizmeti ile bunu başardığını söyledi.

AKDENİZ meyve sineği zararlısına karşı mücadele çalışmaları kapsamında köylerde meyve ağaçlarına feromon tuzaklar yerleştirildi. Proje kapsamında il genelinde narenciye, kayısı, şeftali, incir, hünnap, cennet elması ve frenk inciri gibi ara konukçu meyve ağaçlarına 2024 yılında toplam yüzlerce adet feromon tuzağı desteklenmesi yapıldı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.