SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yeni hastane gün sayıyor

Bu haber 22 Nisan 2017 - 12:40 'de eklendi.

-Küçük Menderes Havzası’nın En Büyük Sağlık Kurumu Olan Torbalı Devlet Hastanesi’nde açılış için hazırlıklar başladı.

-Hastanede incelemelerde Bulunan Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, açılışın Haziran ayında gerçekleşeceğini  açıkladılar.

  Ak Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, yapımında sona gelinen yeni Torbalı Devlet Hastanesi’ni gezerek Başhekim Şenol Topçu’dan  yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Hastane ziyareti esnasında Kaya ve Görmez ikilisine Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Akbıyık da eşlik etti.

Başhekim Şenol Topçu, Kaya ve Görmez ikilisine inşat aşaması tamamlanan ve iç dizayn çalışmaları süren hastaneyi gezdirerek detaylı bilgi verdi. Hastanenin 5 yıldızlı otel konforunda olduğunu ve tüm havzaya hitap edecek kapasiteye sahip bulunduğunu belirten Topçu, “Şu an hastanemizin iç aksamı test aşamasında. Alınan cihazları ve sistemi test sürecindeyiz. Yeni hastanemiz eskisinin tam 11 katı büyüklüğünde dolayısıyla sistem kurulumu epey bir zaman gerektiriyor. Burada hastalarımızın konforu en üst seviyede olacak ve Torbalı artık İzmir’e sevk eden değil, İzmir’den sevk alan bir Devlet Hastanesi’ne ev sahipliği yapacak.. Hastanemizin Haziran ayı ortalarında kapılarını hizmete açmasını hedefliyoruz” dedi.

Atilla Kaya, “ 5 değil;7 yıldızlı bir hastane”

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada inşaatını tamamladığımız yeni Torbalı devlet Hastanesi’ni tanımlarken “5 yıldızlı otel gibi ”ifadesini kullanırdık, ancak hastaneyi gezip gördükten ve detaylı bilgi aldıktan sonra buranın 7 yıldız ölçeğinde olduğunu gördük. Mayıs’ın 20’si gibi Başhekimliğimiz hastaneyi bakanlıktan devralacak. Sonraki bir aylık süreçte de son rötuşlar yapılacak ve hastane hizmete hazır hale gelecek.  Sadece Torbalı’ya değil, civar ilçelere hatta Manisa’ya ve Aydın’a bile hizmet verecek bir hastanemiz var. İnşallah açılışını Başbakanı’mız Sayın Binali Yıldırım ile birlikte gerçekleştireceğiz. Torbalı’ya bu hizmetin gelmesinde emeği geçen herkese ilçem adına teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Başkan Görmez, “ 50 yıl yetecek hastane”

Torbalı  Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez  de “Torbalı İzmir’in en büyük ilçelerinden bir tanesi. Her yıl nüfusu 10 bin artan bir ilçeyiz ve böylesi bir hastane uzun yıllardan beri hayallerimizi süslüyordu. Hastanemiz açıldığında bu adeta Torbalı’nın bayramı olacak ve kapasitesiyle, donanımıyla bu bölgeye en az 50 yıl boyunca hizmet edecek. Bu muazzam hizmetin Torbalı’ya kazandırılmasında çok büyük katkıları olan başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na ve Milletvekilimiz Atilla Kaya’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yeni Hastane Torbalı’ya İlaç Olacak

Yapımına 2014 yılı sonunda  başlanan 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi 70 bin metrekarelik alan üzerinde kuruldu. Hastanede 292 araç kapasiteli otopark ,bi rde helikopter pisti bulunuyor. Torbalı  Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’’ en büyük hayalim” dediği hastanenin arsası Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından tahsis edilmişti.

 

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.