SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Su depoları kaldırılıyor

Bu haber 09 Mart 2017 - 11:47 'de eklendi.

Torbalı’nın içme su şebekesi baştan sona yenilenecek. 1970 yılından beri aynı şebekenin kullanıldığı ilçede borular bölge bölge yerleştirilmeye başlarken, Bayındır Karayolu Ekoten Caddesi üzerinde kurulacak olan sistemin devreye girmesiyle ilçede bulunan su depolarının kaldırılacağı öğrenildi.

İZMİR Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Torbalı merkezinin 1970’lerden kalma içme suyu şebekesini baştan sona yenilemek için düğmeye bastı. Tam 40 milyon liraya mal olacak tarihi yatırım için şantiye çalışmaları aralıksız çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Alt yapı çalışması, yarım asırdır aynı su şebekesini kullanan Torbalı’da sevinç yaratsa da bu çalışma aynı zamanda tatsız bir durumun habercisi. İZSU’nun toplam 60 mahalleyi kapsayacak ve 900 gün süreceği açıklanan alt yapı çalışması ile birlikte ilçe adeta şantiye alanına dönecek. 2004 – 2015 yılları arasında 3 bin 260 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu şebekesi döşeyerek önemli yatırımlara imza atan İZSU, 2017 yılında da yatırım seferberliğini sürdürüyor. İZSU son olarak Torbalı, ilçe merkezindeki içme suyu şebekelerini baştan sona yenilemek için çalışmalarına başladı. 40 milyon liraya mal olacak yatırım kapsamında 19 kilometresi asbest iletim hattı olmak üzere toplam 270 kilometrelik içme suyu şebekesi yenilenecek. Yeni imara açılan bölgelerde de içme suyu hatları oluşturulacak. İlçedeki yaklaşık 60 mahalleyi kapsayan yatırım 900 günde tamamlanacak. İçme suyu şebekesinin faaliyete girmesiyle birlikte Ertuğrul Mahallesi Torbalı Caddesi ile İlker Doğan Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunan su deposu ve Atatürk Sanayi Sitesi’nde bulunan su deposunun tamamen kaldırılacağı öğrenildi. Şuan Torbalı’nın su ihtiyacını su depoları aracılığıyla gideren Torbalılı vatandaşlar, su depolarının kaldırılmasıyla birlikte su ihtiyacını Bayındır Karayolu Ekoten Caddesi üzerinde kurulacak olan içme suyu şebekesi merkezinden karşılayacağı belirtildi. 1 Ay önce inşaatı başlayan içme suyu şebekesi merkezinin dolum kapasitesinin 7 bin 500 metreküp olarak belirlendiği kaydedildi.

“DEPONUN KAPASİTESİ 7 BİN 500 METREKÜP OLACAK”

ÖTE YANDAN ilçede 2010-2014 yılları arasında “kurumlar arası iletişimsizlikten dolayı yaşanan” bozuk yol kâbusu yeniden geri gelecek.  Birkaç yıl öncesine kadar ilçede asfalt dökülen noktalarda İzmirgaz, İZSU ve elektrik dağıtım şirketi belirli zaman aralıkları ile kazı yaptığı için vatandaşın bozuk yol kâbusu bir türlü bitmek bilmiyordu. Şimdilerde ara sokaklarına kadar sıcak asfalt dökülen Torbalı’da tüm yollar yeniden kazılacağı için vatandaşın yazın tozdan kışın çamurdan yakındığı günler geri gelecek gibi görünüyor. İZSU, ilk kazmayı ise Torbalı’nın Çaybaşı Mahallesi Yeni Mahalle Caddesi üzerinde vurduğu görüldü. İZSU Genel Müdürlüğü, 2004 yılından bu yana Torbalı’ya 87 milyon liralık yatırım yaparak pek çok önemli alt yapı sorununu çözdü.  7.2 milyon liralık yatırımla Torbalı, 5,1 milyon liralık yatırımla da Ayrancılar-Yazıbaşı atık su arıtma tesisleri hizmete alındı. 43 su deposu açılarak Torbalı’nın susuzluk sorunu çözüldü. 369 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi, 145 kilometre kanal şebekesi döşendi. Çaybaşı, Pamukyazı, Subaşı mahalleleri iletim hattı, Şehitler ve Eğerci mahallelerinde 30 kilometrelik atık su şebekesi döşeme çalışmaları devam ediyor. Ayrancılar bölgesi Türkmenköy, İnönü, Mustafa, Kemalpaşa ve Fevzi Çakmak mahallelerinde 78 kilometrelik atık su şebeke döşeme çalışmaları devam ediyor. Türkmenköy, Yoğurtçular, Karaot, Korucuk, Özbey, Yeniköy, Ahmetli ve Sağlık mahallerine 88 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi döşeniyor. Torbalı merkezinin şebekelerinin de yenilenmesi ile İZSU’nun ilçeye yaptığı yatırım tutarı 127 milyon lira olacak.  Murat CAN

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.