SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Gebelikte şeker ve tansiyona dikkat!

Bu haber 25 Ocak 2023 - 0:37 'de eklendi.

Tınaztepe Torbalı Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gökben Yüksel, gebelikte şeker ve tansiyonun kontrol altında tutulması gerektiğini belirtti.

UZMANLIK eğitimi sonrasında Dokuz Eylül Üniversitesi’nde ‘yüksek riskli gebelikler’ üzerine ayrıca eğitim alan Op. Dr. Yüksel, “Hastanemizde yüksek riskli gebelik takibi yapılmaktadır. Ayrıca, yenidoğan yoğun bakım ünitesi de mevcuttur ve doğumlarımıza da  ‘çocuk doktorumuz’ katılmaktadır” diye konuştu.

YÜKSEK TANSİYON DÜŞÜK TANSİYONDAN ÇOK DAHA RİSKLİDİR

“GEBELİKTE şeker ve tansiyon yüksekliği hem annenin, hem de bebeğin sağlığını önemli derecede etkilemektedir” diye konuşan Yüksel, “Aşırı kilolu iken gebe kalmak, gebelikte karbonhidrat ağırlıklı beslenmek ve normalden fazla kilo almak gebelik şekeri riskini artırır. Ayrıca ailesinde şeker hastalığı olan gebelerde, gebelikte şeker hastalığı gelişme ihtimali yüksektir. Bu sebeple kilo kontrolü ve beslenme şekli Gebelikte çok önemlidir. Gebelikte çoğu kişinin sandığının aksine, yüksek tansiyon düşük tansiyondan çok daha risklidir. Yüksek tansiyon gebelerde genellikle 20. gebelik haftasından itibaren gelişir. Bu durumda bazı gebelerin tansiyon düşürücü ilaç kullanması gerekebilir” dedi.

‘SIK SIK TANSİYON KONTROLÜ YAPTIRMALARI GEREKMEKTEDİR’

TANSİYON yüksekliği bebeğin erken doğurtulmasına, hatta anne karnındaki bebeğin ölümüne, annenin havale geçirmesine neden olabileceğini ifade eden Op. Dr. Gökben Yüksel, “Gebelerin gebelik süreçlerinde sık sık tansiyon kontrolü yaptırmaları gerekmektedir” diyerek sözlerine son verdi

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.