SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Dünya Diyabet Günü nedeniyle HEM’de şeker ölçümü yapıldı

Bu haber 03 Aralık 2016 - 8:29 'de eklendi.

TORBALI Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri Dünya Diyabet Haftası nedeniyle Halk Eğitim Merkezi’nde sağlık taraması yaptı. Torbalı HEM Müdürü Emine Çobanoğlu ve kurum çalışanlarının tansiyon, şeker, kilo ve obezite gibi riskli hastalıklara karşı tarama yaptılar. Toplum Sağlığı Merkezi görevlisi Ebe Serpil Gürol ve hemşire Demet Şirin tarafından yapılan kontrollerde tüm kurum çalışanlarının sağlıklı olduğu tespit edildi. Dünya Diyabet Haftası nedeniyle seçilen bir kurumda her yıl sağlık taraması yaptıklarını ve bu sene de Halk Eğitim Merkezi’ni seçtiklerini anlatan Ebe Serpil Gürol, diyabet ve ilişkili hastalıkların önlenmesi ve uygun tedavisinin yapılması için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

‘ŞEKER TADINDA BİR HAYATINIZ OLSUN ŞEKERDEN UZAK DURUN’

GÜROL, şöyle konuştu: “Kronik hastalıklar içerisinde diyabet, küresel ölçekte giderek her yaş grubu için tehdit teşkil eden bir klinik tablo olarak öne çıkan bulaşıcı olmayan hastalıktır. Önemli sonuçları olan ve giderek artan diyabet hastalığının önlenmesi ve kontrolü çalışmaları kapsamında hazırlanan Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programıyla önemli mesafeler alınabilecek. Halkın sağlığı için sokağa çıktık, şeker hastalığı oluşmasında diye farkındalık yaratıyoruz. Burada konuyla ilgili halkımıza önemli bilgiler paylaşıyoruz. Şeker tadında bir hayatınız olsun şekerden uzak durun” dedi.

‘BULAŞICI OLMASA BİLE SALGIN BİR ŞEKİLDE HASTALIK’

TOPLUM Sağlığı Merkezi görevlisi sözlerini şöyle sürdürdü; “Diyabet tarzını benimsersek, hepimiz sağlıklı hayat süreriz. Saçımızı yıkadığımız şampuandan, ayağımıza giydiğimiz ayakkabıya kadar sağlıklı bir şekilde yaşamaya çalışıyoruz. Bu konularda eğitim çok önemli diyabeti durdurmaya çalışıyoruz, çünkü Avrupa’da en üst seviyelerde diyabet hastalığı konusuna ülkemiz geliyor ve Dünya çapında artmış vaziyette bulaşıcı olmasa bile salgın bir şekilde hastalık. O yüzden kişileri eğitimden geçirmek ve diyabetin önüne geçmek lazım” diye konuştu. Torbalı HEM Müdürü Emine Çobanoğlu da şeker hastalığı konusunda bilgi aldı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.