SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

İBB’den Torbalılı velilere özel proje

Bu haber 29 Ekim 2016 - 10:42 'de eklendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi il genelinde eğitim alan öğrencilerin başarılarını artırmak amacıyla 8. Sınıf velilerine sınav kaygısı konulu semier veriyor. İBB’ye bağlı Eşrefpaşa Hastanesi doktorların verdiği seminerler tüm köy ve mahallelerde devam edecek. Psikolog Şengül Çavuşoğlu, ebeveynlerin destekleyici eğitim noktasında daha bilinçli olacağını söyledi.

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi ‘nin başlattığı 8. Sınıf Velilerine Sınav Kaygısı adlı proje ile anne ve babaların, TEOG ve üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yaklaşımları konusunda daha bilinçli olmasını hedefliyor. Bu kapsamda, kurslara katılan öğrenci velilerini bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi, tüm Torbalı’nın mahalle ve köylerinde eğitim veren ve talep gelen okullarda bu seminerleri düzenleyecek. Önceki gün Çetineller Ortaokulu’nda düzenlenen ilk toplantıda aileler bilgilendirdi. Ergen Psikolojisi, Sınav Kaygısı ve Başa Çıkmanın Yolları, Öğrenci Başarısında Aileye Düşen Görevler ve Sınav Sistemleri ana başlıklarında verilmeye başlanan seminerin, yoğun ilgi görürken katılımın yüksek olması dikkat çekti.

VELİLER BİRÇOK KONUDA BİLGİLENDİRİLDİ

ÖĞRENCİLERİN başarı çıtasını yükselterek, onların gelecekte daha sağlıklı tercihler yapabilmesine zemini hazırlamanın önemli olduğuna dikkat çeken Eşrefpaşa Hastanesi Psikoloğu Şengül Çavuşoğlu, bu noktada üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini söyledi. Proje kapsamında velilerin birçok konuda bilgilendirildiğini kaydeden Çavuşoğlu, “Bu projeyle öğrencilerin başarılarını artırma noktasında anne ve babaların rolünün ne olduğu aktarılıyor. Velilerin istek ve taleplerinin de alındığı toplantı programında öğrencinin başarıya ulaşmasında ailelerin ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlatılıyor” diye konuştu.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

EĞİTİMLERİN tüm Torbalı genelinde kendilerine talep gelen tüm okullarda yapmaya devam edeceklerini anlatan Çavuşoğlu, “Üniversiteye Hazırlık Yetiştirme ve 8. Sınıf TEOG kurslarıyla eğitimde fırsat eşitliği sağlanıyor. Velilerimiz de gönül rahatlığıyla bu eğitimlere geliyor. Bizim amacımız, hem kentimize hem de insanlarımıza hizmet etmek. Bu projeyi de son derece önem veriyoruz, çünkü gelecek kuşakları yetiştiren ailelerimizi bilgilendiriyoruz” ifadesinde bulundu. Okul Müdürü Recep Doğan ise, Pakistan İslam Şairi Muhammed İkbal’in “Çağımızın delirmiş aklının tedavisi için, sevgi neşteri ve sevgi ilacı lazımdır. Çünkü sevgi hem ilaçtır, hem hayattır, hem de güçtür” sözünü hatırlatarak, velilere kısa tavsiyelerde bulundu. Yapılan çalışmalar ve hedefler hakkında bilgi verdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.