Torbalı Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı, üyelerinin telefonlarına ödeme hatırlatma mesajı gönderdi. Çakırbeyli Mahallesi Muhtarı İbrahim Kabaca, gelen mesajlar sonrasında koruma bölgesinden çıkmak istediklerini yeniden gündeme getirdi. Torbalı Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı Özkan Burgaz ise mesajlarla ilgili açıklamalarda bulundu
Odalar ve birlikler, üyelerine verilen hizmetlerin karşılığında maliyetlerinde kullanılmak amacıyla belirli bir miktar ödenek alıyor. Üyelerden alınan ödeneklerle üyeler tarafından ortak kullanılan makinelerin bakımları yapılarak odanın giderleri karşılanıyor. Birliklere üye olan kişiler de üyelikleri süresince verilen birçok hizmetten yararlanıyor. Zaman zaman üyelerden ödemelerin alınmasında gecikmeler yaşanırken, hatırlama mesajları da gönderiliyor. Torbalı Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı’nın bütün üyelerine gönderdiği ödeme hatırlatma mesajına Çakırbeyli Mahallesi’nden tepki geldi.
“KORUMA BÖLGESİNDEN ÇIKMAK İSTİYORUZ”
Torbalı Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı’nın sorumluluk bölgelesinden çıkmak istediklerine değinen Çakırbeyli Mahalle Muhtarı İbrahim Kabaca, “Çakırbeyli Mahallesi’nde yaşayan bütün çiftçiler ve üreticiler koruma arazilerinin koruma bölgesinden ayrılmalarını istiyor. Geçtiğimiz günlerde koruma başkanlığı tarafından ödemelerle ilgili mesaj atıldı. Koruma icra yolu ile milletten para talep ediyor. Üreticilerimizden para istiyorlar. Korumanın hiçbir hizmetinden memnun değiliz. İncir hırsızlığı olayları arttı. Bekçilerin denetimleri yetersiz geliyor. Mahallemizdeki incirliklerde her gece hırsızlık olayı yaşanıyor” dedi.
“BÜTÜN ÜYELERİMİZE EŞİT BİR ŞEKİLDE HİZMET VERİYORUZ”
Torbalı Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı Özkan Burgaz, ise yaptığı açıklamada mesajın bütün üyelere atıldığını vurgulayarak “Koruma başkanlığımızın sistemi üzerinden borcu olan bütün üyelere aynı mesaj atıldı. Sadece Çakırbeyli Mahallesi’ndeki üyelerimize mesaj gitmedi. Koronavirüs salgını nedeniyle hiçbir üyemize haciz işlemi uygulanmadı. Başkanlığımızın hiçbir üyesinden para talep etmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Ayrıca bekçilerimizin arazilerde denetimleri devam ediyor. Bütün üyelerimize eşit bir şekilde hizmet veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde o bölgede çalınan incirler bekçilerimiz tarafından bulunarak Çakırbeyli Mahalle Muhtarının azasına teslim edildi. Korumanın bölgesinden çıkmak istiyorlarsa gerekli şartları yerine getirmeleri gerekiyor” dedi.















