SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Hac ve umre organizasyonlarının Torbalı’daki değişmez ismi: Recep Hoca

Bu haber 26 Aralık 2019 - 14:59 'de eklendi.

30 YILDIR Diyanet camiasında görev yaptıktan sonra emekli olan Recep Kumrulu’nun işlettiği Mekke Hicaz Pazarı çatısı altında İnanç Turizm’in hac umre organizasyonu, yurtiçi yurtdışı turlarını da düzenliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda sendika başkanlığı yapan Kumrulu, daha önce de milletvekili aday adayı olmuştu. Tepeköy Mahallesi Hüseyin Yener Caddesi üzerinde 8 yıldır hac umre malzemeleri satan Recep Hoca, bayan tesettürlerinin de satışını yapıyor. Yıllardır kutsal topraklara gitmek ve dini görevlerini yerine getirmek isteyenleri güvenle bu yolculuğu yapmasını sağlayan Recep Hoca, her ay ortalama 100 kişiyi kutsal topraklara götürdüklerini ifade etti. Yasal olarak yurtdışına çıkış engeli bulunmayan herkesin umreye gidebileceğini belirten Kumrulu, uygun fiyatlarla bu işi yıllardır yaptıklarını anlattı. Kumrulu, ayrıca bu işi Türkiye’nin öncü firması olan Hudeybiye Seyahat Acentesi ile yaptıklarının da altını çizdi.

‘KALİTELİ VE İŞİNİ BİLEN BİR ORGANİZASYON FİRMASIYIZ’

HÜSEYİN Yener Caddesi üzerindeki Mimaroğlu İş Hanı zemin katında faaliyet veren Mekke Hicaz Pazarı’nın sahibi Recep Kumrulu, “Umreye gidecek adaylar öncelikle kendileri için en uygun umre tarihini ve umre programını belirlemelidir. Umre adayları umre programını ve tarihini belirledikten sonra iyi bir organizasyon şirketiyle görüşmelidir. Türkiye’den çıkış ve Türkiye’ye geri dönüş anına kadar hacı ve umreci adaylarına destek olan kaliteli bir organizasyon şirketi seçmek çok önemlidir. Firmamız, umre ziyaretleri için hacı ve umreci adaylarına hizmet sunan kaliteli bir organizasyon şirketidir” dedi.

OTELLERİMİZ KABE’YE OLDUKÇA YAKIN BİR YERDE

HAC ve Umre görevini yapmak isteyenleri veya umreye gitmek isteyen adaylar için kaliteli konaklama hizmeti sunduklarını belirten Kumrulu, “Hacı ve Umreci adayları için hizmet sunan otelimiz bay ve bayanlar için ayrı ayrı konaklama hizmeti sunmaktadır. Otellerimiz Kabe’ye oldukça yakın bir yerde olduğundan hacı adayları yürüme mesafesiyle Harem’e rahatlıkla ulaşabilmektedir. Servis saatleri içerisinde hacı adayları umrelerini ve ibadetlerini konforlu bir şekilde yapmaktadır. Mekke Hicaz Pazarı olarak hacı adaylarımıza kaliteli ve doğru bir konaklama hizmeti sunmaktayız. Hacıların umreye adaptasyonunu sağlıyor ve ne yapması gerektiği konusunda eğitimler veriyoruz. Hacı ve Umreci adaylarının ibadetlerinin gereklerini en doğru şekilde yerine getirmesini sağlıyoruz” dedi.

HACI ADAYLARINA ÖNEMLİ UYARI

HAC ibadetini yerine getirmek üzere 2020 yılında kutsal topraklara gitmek için ilk defa kayıt yaptıracak hacı adayları, kayıtları e-devlet üzerinden yapabilecek. Recep Kumrulu, “Adaylar kayıt durumlarına ve kura sonuçlarına www.hac.gov.tr adresi üzerinden ulaşabilecek. 2020 yılı hac kurası, 9 Ocak 2020’de çekilecek. Kuranın ardından kesin kayıt hakkı kazanan adaylar kayıtlarını 13-24 Ocak tarihlerinde yaptıracak. İlk hac kafilesi 22 Haziran’da, son hac kafilesi ise 25 Temmuz’da kutsal topraklarda olacak. Hac ibadetinin ardından yurda dönüşler ise 6 Ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.