Torbalı İtfaiyesi, 60 personeli ve 10 yangın söndürme aracı ile olası yangınlara karşı her an tetikte bekliyor
TORBALI İtfaiyesi, yaz aylarında yangın artması nedeniyle olası yangınlara karşı her an tetikte bekliyor. İlçemizde daha önce meydana gelen yangınlara hızlı ve başarılı müdahalesiyle takdir kazanan Torbalı İtfaiyesi, Torbalı halkına güven veriyor. Tüm güney bölgesinden sorumlu olan Torbalı İtfaiye Amirliği bünyesinde toplam 60 personel görev yapıyor. 20 kişilik 3 tim 24 saatlik nöbetler ile olası yangınlara karşı her an tetikte bekliyor. Torbalı İtfaiyesi envanterinde yangına müdahale edebilecek 10 araç bulunuyor. Bu araçlar, 1 AKS aracı, 2 merdivenli yangın aracı, 5 yangın söndürme aracı, 1 su çekme aracı ve 1 hizmet aracı şeklinde.
“İTFAİYE ÜCRETSİZ HİZMET VERİR”
İZMİR Güney Bölge İtfaiye Amiri Ergün Kaya, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Yangına karşı uyarılarda bulunan Kaya, itfaiyenin ücretsiz olduğunu hatırlatarak, vatandaşların yangın halinde mutlaka itfaiyeye başvurması gerektiğini ifade etti. İtfaiye konusunda toplumun hala yeterince bilinçli olmadığını ifade eden Kaya, “İtfaiyeyi aramakta, yangın söndürme hizmeti almakta ücretsizdir. İtfaiyemiz, yangın söndürmek için kimseden para talep etmez. Ne yazık ki nadiren de olsa itfaiyeyi aramak yerine yangına kendisi müdahale etmek isteyen vatandaşlar çıkıyor ve ne yazık ki yangın bu süre içinde daha da büyüdüğü gibi söz konusu vatandaş, kendi hayatını riske atıyor. Olası bir yangın halinde, vatandaşlarımız ilk iş bizi arasınlar” dedi.
ANIZ ATEŞİNE DİKKAT
ANIZ ateşi konusunda da vatandaşları uyaran İzmir Güney Bölge İtfaiye Amiri Ergün Kaya, anız ateşlerinin geçmişte neden olduğu faciaları hatırlattı. Kaya, “Anız ateşi yakmak kanunen yasak ve son derece tehlikelidir. Tarla temizliği için yakılan bu ateşler, çoğu zaman kontrolden çıkarak yangına dönüşüyor. İtfaiye amirliğimiz başarılı müdahaleler ile bu yangınlara müdahale etse de kimi zaman telafisi olmayan sonuçlar doğabiliyor. Vatandaşlarımızı bu konuda uyarmak istiyorum. Lütfen anız yakmasınlar” dedi.













